Vinterfavoriter


Min syster tog med sig fina presenter till mig när hon kom hem från Bali. Nu brinner min favoritrökelser här hemma och jag drömmer mig bort till de vackra templen, de leende människorna och den fantastiska naturen.

Jag brukar göra en långresa varje år nu i Januari men i år känns det inte rätt. Det spelar ingen roll hur mycket det värker i kroppen efter värmen och solen och hur mycket jag längtar efter att surfa in på en våg mot en djungelkantad tropisk strand. Det tar emot att boka en lång flygresa bara för nöjes skull. Jag försöker att dra ner så mycket jag kan och är det inte jobb inblandat utan det bara är för semester så känns det helt fel att boarda ett plan till andra sidan jorden. Jag har lovat mina barn en Italien-semester för att de ska få komma tillbaka och träffa alla sina gamla kompisar och jag har jobb i Frankrike i vår så det får helt enkelt räcka med de flygresorna…

Saknar alla tropiska dofter och min absolut favorit är just av Frangipani, mmmmmm. Tack fina syster för de underbara produkterna, de får mig att drömma! Men hur härligt det än kan kännas att lämna hem, jobb och plikter så försöker jag skapa mig små rutiner som får mig att må bra och faktiskt uppskatta mitt hem och liv här och nu. Jag försöka minska den där längtan som ibland kan förvandlas till en stress, att vi alltid måste uppleva något nytt så långt bort, det finns ju så mycket fint på nära håll.

Just nu är min obbsession Matchate med lite nymald kardemumma, vanilj och agavesirap.

Bläddrade igenom Ida Magtorns förra bok Home Stories där hon plåtade delar av boken i mitt hem, fortfarande så fin.

Sen jag rensade ut alla gamla dammiga böcker, hittade jag många fina bortglömda böcker som det var länge sedan jag bläddrade i och jag älskar den nya energin som skapats. Jag väljer att gilla läget och njuter av att få vara hemma och bränna kryddiga rökelser och lugnet det ger mig.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *