Grönkål- super chipsen

I fredags slängde jag ihop en dubbel sats grönkålschips. Bästa superfood-en, billigt, gott och så nyttigt! Den här gången gjorde jag chipsen med ingefära och citronsmak. Det blev himmelskt gott och jag ska snart göra en sats till.

Så här gör jag mina grönkålschips: Repa av grönkålsbladen från stammen i chipsstorabitar. Skölj noga och låt torka något. Lägg i en bunke, ringla över 1-2 msk olivolja, salt, saften från en citron, en matsked tamarisoja och färskriven ingefära ( cirka 1 cm) Massera in ordentligt. Smaka av. Ja, man kan äta rå grönkål!

In i torkugnen på 42 grader i ca 4 timmar. Man kan också använda sig av en vanlig ugn på det lägsta och hålla luckan lite öppen. Tyvärr har jag inga bilder på chipsen färdiga, dom blev helt enkelt uppäten innan jag han ta fram kameran, mums!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *