Höstmys och varm choklad

_MG_1113_Snapseed

Förra veckan hämtade jag Cleo tidigt från skolan och tog en liten höst-picknick i Pildamsparken. Finns inget bättre än att fylla lungorna med frisk höstluft och ta in alla vackra färger! Jag och Cleo var på jakt efter ätbara kastanjer men hittade tyvärr inga..

_MG_0975 (4)_Snapseed
_MG_1121_Snapseed
_MG_1033_Snapseed
_MG_1047_Snapseed

När vi började frysa om tårna och fingrarna korkade jag upp termosen som var fylld med varmchoklad och då är det inte slabbig Oboy jag menar utan en riktig mustig och energifull varm choklad-smoothie.

Jag älskar choklad, i alla dess former! Visste ni att kakao toppar ORAC-listan (ORAC, Oxygen Radical Absorbance Capacity, ett sätt att mäta ämnens antioxidantiva kapacitet) och är världens mest antioxidanttäta föda? Rik också på järn, magnesium, kalcium, zink och C-vitamin. Dessutom är ju smaken gudomlig.

_MG_1023

RAW VARM CHOKLADMJÖLK

2 msk skalade hampafrön-2 msk kokosflingor-3 dadlar-1 tsk macapulver -2 msk raw kakaopulver-1 msk kakaonibs-1 msk kokosolja-1 nypa salt-2 msk honung- 6 dl mandelmjölk

Släng alla ingredienser i en highspeed-blender mixa och värm sen försiktigt chokladen upp till 42 grader så bibehåller du kakaons naturliga näringsvärde.

_MG_0972

När solen sakta försvann bak trädtopparna åkte vi hem och tände ljus och kurade upp oss i soffan med en bra film. Känns extra bra att mysa inne i värmen efter man varit ute!

 serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *