Hotel J och skärgården


Vi hade en lucka i schemat och jag passade på att ta en liten minisemester upp till Stockholm. Jag hade ju bestämt mig för att stanna i Sverige denna sommaren och det beslutet visade sig vara helt rätt! Speciellt med tanke på att vi inte har haft så varm som vi har det i år på 250 år! För att vara klimatsmarta tog vi tåget upp från Malmö. Det är så mysigt att ta den tiden till att spela uno, lyssna på musik och kika ut på vackra sommarsverige som susar förbi där utanför fönstret.

Mina barn har inte varit mycket i Stockholm så det fanns mycket att upptäcka i stan. Men eftersom det var så varmt och vi samtidigt ville ha lite mer sommarvibbar checkade vi i på J Hotell vid Nacka strand. Perfekt läge om man både vill ha natur, hav och nära till stan.


Barnen älskade hotellets brygga så det blev både morgon och kvällsdopp!Vi bodde i ett rum på två våningar med havsutsikt, det marina temat gick igenom hela hotellet på ett fint sätt!

Kidsen gillade mest det öppna köket i receptionen där hotellets “honesty bar” låg. Vår lista var ganska lång kan jag berätta när vi checkade ut!

Vi käkade en god middag på Restaurant J med denna magiska utsikten!!

Frukosten serverades i den pampiga tornvillan. Med utsikt över vattnet satt vi på verandan och njöt av hotellfrukosten.


Lyckan att få äta Nutella till frukost!

Förutom all sightseeing inne i stan och galna karuseller på Grönalund åkte vi ut med båt till Stora Fjäderholmen. Det var så otroligt mysigt.

Vi hängde på ett super härligt ställe som hette Röda villan ute på fjäderholmarna. Att bada från solvarma klippor, klättra i träd, gunga i hängmattor och på käka pizza är livet.Från Hotell J tog vi skärgårdsbåten ut till Grinda vilket var det bästa beslutet vi gjorde under vår lilla Stockholmssemester. Vilket paradis!

  
Mer bad från varma klippor och den vackra naturen gjorde oss knäsvaga! Det var helt fantastiskt att visa barnen denna delen av Sverige. Mer om Grinda i ett annat inlägg! Det känns helt rätt att utforska det vi har runt oss istället för att resa långt iväg till när och fjärran länder när vi bor i världens bästa och vackraste land! Jag kan verkligen rekommendera en liten Stockholmstur med barn. Det finns så mycket kul att se och just nu under sommarmånaderna är Hotel J perfekt om man vill har både skärgård, stad och sommarkänsla. Om någon är sugen så delar jag med mig av en rabattkod till mina läsare, Malin30. Koden ger 30% på hela vistelser hos Hotel J till och med sista september (bokningsperiod och vistelseperiod är samma). Det är bara att passa på!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *