How to Wash, Mend and Care

_MG_7210

Idag drog Go!Malmö igång och först upp var det Filippa K som bjöd in till en trevligt frukost i deras butik i Malmö för att berätta lite mer om deras hållbarhets-tänk. De senaste åren har dom verkligen börjat att ta hållbarhets frågan på allvar – och jag älskar dem verkligen för det! Just att de är så ärliga och tydliga i sin kommunikation där de öppet berättar om vilka framsteg de gör men också vilka enorma utmaningar de står inför.

Filippa Ks hållbarhetsarbete utgår ifrån fyra principer: reduce, repair, reuse och recycle. Målet är minsta möjliga påverkan på miljön och fokus ligger på tidlös design och bra kvalitet.

Den fina guiden om hur man bäst ta hand om sina kläder kommer sättas upp i tvättstugan och nu ska alla mina noppriga jumpers få sig en omgång av den geniala lilla pimp-stenen!

Hem kom också ett par stumpbyxor från Swedish Stocknings Conscious Pantyhose. Världens första miljövänliga strumpbyxmärke! Varje år produceras två miljarder??? strumpbyxor som används 1 eller två gånger för att sen slängas, det är helt galet. Läs mer om strumpbyxorna här!

Om du vill veta mer om Filippa K:s arbete, och vad jag menar med att jag älskar deras ärlighet och breda perspektiv, lyssna på Hållbarhetspodden där Filippa Ks hållbarhetschef Elin Larsson intervjuas och inspirerar.

Det blev ett snabbt hej idag, ska vidare på skoluppvisning och julbasar. Ha en underbar Fredag!!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *