En hållbar jul!

_MG_7329_Snapseed

Vi arbetar för att kunna konsumera, och konsumerar för att kunna arbeta. Diskmaskin och färdiglagad mat kostar pengar, men köper oss tid så att vi kan arbeta litet till! Galet när man tänker efter. Jag tror att det finns ett samband mellan brist på tid och överkonsumtion. Det är inte pengarna längre som är ett problem i den vansinniga köphets som både black-friday och julen bidrar med utan TIDEN!

_MG_7442_Snapseed

Jag tog fram symaskinen under Black-Weekend (som om fredagen inte hade räckt) och körde en Green-Friday med barnen istället. Julen är en stor konsumtionshögtid i vårt land. Vi handlar som allra mest under hela året, man kan fråga sig om det finns någon sans i det hela? Det kan löna sig att fundera lite före man köper julklappar. Det vore fint att införa en helgdag förknippad med köpstop, återvinning och bytesdagar. Jag har precis rensat ut min garderob och ett par urväxta kashmir-tröjor, som tyvärr krympt i tvätten och blivit malätna, dom fick sig en makeover och kommer att blir fina varma klappar!

_MG_7343_Snapseed

Men hjälp av en söm fixade jag till världens sötaste hoody-scarf till Cleo. Kika här för mer utförlig beskrivning.

_MG_7393_Snapseed

 Vill man inte sy ihop tröjan kan man även sätta tryck-knappar så kan man använda den både som tröja och som hoody-scarfs.

_MG_7424_Snapseed

Det är så enkelt när det inte krävs några mönster!

_MG_7471_Snapseed

_MG_7299_Snapseed

Jag sydde en del med maskin men det funkar lika bra att sy för hand, tar bara lite längre tid…

_MG_7283_Snapseed

Milos favorit kashmir-tröja som han ärvt av en kompis i Italien har blivit på tok för liten. Den hade stora hål på armarna och blev då kortärmad för att överleva lite längre. Nu är den även full av små hål men en liten del av tyget var fortfarande ok att använda. Favorit mössan från Ebbe blev perfekt som mall!

_MG_7309_Snapseed

Sydde ihop tyget på avigsidan med en rät söm och klippte och sydde sen ett snitt rakt över sömmen för bättre passform.

_MG_7313_Snapseed

_MG_7327_Snapseed

Lika mjuk och mysig som tröjan men nu som mössa!!

_MG_7410_Snapseed

Påsvantar kan man aldrig få för många av…

_MG_7488_Snapseed

Mudden som klipptes av till Cleos hoody-scarf blev en fint hårband. 4 busenkla användbara plagg av en gammal avlagd jumper, bara fantasin sätter gränser för vad man kan göra. Recykeling när den är som bäst!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *