Hur skapar man ett boudoirbadrum

Jag får så många frågor angående mitt badrum, hur har jag tänkt och vart inredningen kommer ifrån? Jag tänkte istället för att svara på mail så skriver jag ett inlägg om det nu istället.

När jag började renoveringen av huset var detta rummet ett sovrum och efter många om och men bestämde jag mig för att förvandla det till mitt master-bathroom. Min största inspiration var de Franska “sale de bain” från början av seklet, de var mer som en salong än ett badrum. Jag ville skapa ett så osvenskt badrum som man bara kan, där det finns plats för hela familjen. Med hjälp av återbruk och byggnadsvård lyckades jag tillslut skapa mitt drömbadrum!

Det första jag köpte till huset var just detta badkaret i koppar som jag hittade på Qvesarums byggnadsvård. Kopparbadkaret ger både känslan för romantik och en rustikstämning på samma gång. Koppar är ett traditionellt material som man tillverkat badkar i under lång tid.  Modellen är klassisk och jag gillar att badkaret känns så tidlöst. Koppar är fenomenalt när det kommer till att leda värme. När du börjar tappa upp badvatten värms hela karet upp på nolltid  vilket innebär att du aldrig upplever det som kallt när du tar ett bad. Karet är tillverkas för hand efter original från 1820-talet.

Jag letade länge efter en rejäl blandare i koppar men kunde inte hitta någon som fall mig i smaken. Efter en del skissande tillverkade jag och min rörmokare en egen super enkel kran som fyller karet på mindre än 4 minuter!

 

Golvet är gjutet i betong, väggarna har jag spacklat med Tadelakt och som ytskikt är det polerat med bivax. Älskar de klassiska golvstående engelska Burlington toaletterna, dom är tidlösa och passar perfekt i ett hus från början av 1900talet. Denna toalett har en unik kombination av klassiskt utseende och modern funktion. Den är utrustad med hel och halvspolning med justerbar spolmängd trotts att den har spolvred. Vrid vredet uppåt för halvspolning och nedåt för helspolning, det bästa av två världar helt enkelt!

Den gamla skänken hittade jag i källaren och med hjälp av en ny top-skiva i betong och lite målarfärg blev den en perfekt toalettmöbel med massa plats för förvaring under.

Kopparhandfaten plockar upp badkaret fint och är extra tjusigt i kombinationen med betongskivan.

Jag valde att bryta av med blandare i bostad nickel. Det är två köksblandare jag använt och dom kommer ifrån Danska Toni.

På min hemmagjorda handdukstork hänger fina hamam handdukar och på min piedestal trängs underbara hudvårdsprodukter och gröna växter förstås! För att skapa ett personligt badrum som sticker ut gäller det att ta ut svängarna och välja hållbara material som du kan leva ett helt liv tillsammans med. Att plocka in icke typiska föremål från vardagsrummet i badrummet som speglar eller en oljemålning skapar karaktär och ger en skön rumskänsla. Jag gillar lite oväntade objekt, det är det som ger personlighet till badrummet. Jag vill att mitt badrum ska ge avkoppling och njutning på alla plan.

En kommentar

  1. Sofia reply

    Ditt badrum är underbart. Vi är mitt i en renovering/utbyggnad och jag har velat fram och tillbaka angående tadelakt på väggarna i badrummen. Badrummet på ovanvåningen blev omgjort i 30-talsstil men nu är det dags för det stora på nedanvåningen. hur har ni skyddat era vackra glasdörrar till duschen?

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *