Tjuvstarta våren och driv kvistar i blom

Kickstarta våren genom att ta in kvistar och driv i blom. Nästan alla tidigt vårblommande buskar och träd som sätter sina blomknoppar under sommaren innan, kan drivas under vintern. Mina favoriter är Magnolina, Forsythia, Trollhassel och Tibast för dom blommar på bar kvist och är fina klassiker i vintervasen.

Passa på att ta in kvistar när du beskär äppel- och päronträd.

Även bara gröna kvistar från hassel och björk är fina med sitt spröda bladverk. Jag bojkottar snittblommor just nu det känns helt enkelt inte hållbart att besprutade blommor transporteras över halva jordklotet för att stå i ett par dagar i mitt hem och för att sedan slängas bort! Så nu passar jag på att ta vara på kvistar när jag beskär mina buskar och träd. För dig som inte har trädgård, håll dig framme när det beskärs i parker vet ja!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *