I odödliga odlares sällskap


Jag har försökt bli av med min förkylning så jag bestämde mig för att ta helgen med ro. Mycket vila, film och god mat. Det blev ett par timmar på den gula sammetssoffan med sällskap av Elin Unnes nya bok I odlares odödliga sällskap. Jag kan avslöja att jag gillar den väldigt mycket.
Inom odlingsvärlden fnns några av de knäppaste, roligaste, vildaste och mest inspirerande galenpannor som du någonsin kommer träffa. Världens mest visionära trädgårdsmästare är allt från aristokrater och detroniserade prinsessor till rättshaverister och eremiter i grottor. Jag gillar att tänka på dem som ungar på en skolgård, olika smågäng som då och då smälter ihop för att sen delas upp igen. Ibland uppstår käbbel, men egentligen har de alla sammamål: att växa och odla, tillsammans, parallellt, med världen och naturen omkring dem.

Boken har fantastiska bilder av Martin Bergström och Thomas Klemementsson, jag älskar bilderna på de torkade blommorna och de pressade rötterna. Det här får bil mitt boktips till er denna Måndag. Ha en fin start på den nya veckan.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *