Magnolian, så driver du den i blom


Jag fyller år den 26 april och då burkar min trädgårds stolthet, Prakt Magnolian, stå i full blom. När man tittar ut i idag så känns våren väldigt avlägsen. Vintern verkar ha bestämt sig för att stanna ett tag till. Idag är det riktig kallt ute och vinden viner så att snöflingorna virvlar…

Men här inne i köket är det varmt och skönt. Kvistarna som jag tog från trädet för ett par dagar sedan har sakta med säkert väckts till liv av värmen och står nu här inne och tittar lite kaxigt ut mot det stora kala trädet. Jag har fått många frågor om hur man bär sig åt för att få magnolian att blomma. Här kommer mina bästa tips:
Snitta kvisten parallellt så att kvisten får en lång snittyta. Ta kvistens ändar och skrapa bort lite av barken så att dom kan suga upp vattnet lättare. Chocka inte kvistarna med att ta in dom i stugvärmen direkt utan låt vasen stå lite svalt första dagen. Dag två byter du vatten och häller ljummet vatten i vasen. När du ser att den lilla ludna knoppen som döljer de rosa blommoran börjar att öppna sig kan du försiktigt hjälpa blomningen på traven genom att pilla bort dom. Det är bra om du byter vatten varannan dag och passa då på att göra en ny snittyta också. Efter ett par dagar ska knopparna slå ut. När blommorna vissnat kommer de gröna blad på kvisten, jag tycker att även dom är super fina så släng inte kvistarna när dom blommat över. På kvällen ställer jag blommorna svalt, på så sätt håller sig blommorna fina längre.

Magnolian är min absoluta favorit, jag älskar hur den blommar på kal gren och att den slår ut så tidigt på våren, ett säkert  vårtecken. Den 30 april såg det ut så här i min trädgård. Idag känns det ganska avlägset men nu är det inte långt kvar, om drygt en månad så sitter jag där ute under min Magnolia och njuter av början av allt det nya fina som ligger framför oss. Våren är bra fantastik och nu längtar jag så mycket att det nästan gör ont!! Vad uppskattar du mest med våren?
 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *