Grilla pizza


I lördags firade vi Milos 11 års dag och den som fyller år får såklart bestämma maten. Det var inget snack om saken, det blev pizza. Är man halvitalienare så är man!

Det blev att grilla pizza i vår nya grill. Jag har faktiskt aldrig brytt mig så mycket om grillar förut men sen vår danska vän Mads grill som heter Jensengrill flyttade in på vår terass är jag helt förälskad. Vi grillar mest hela tiden. Men det som är så kul är att man kan göra så mycket mer än bara grilla på vanligt sätt då den har både kol och gas integrerat. Vill du grilla på olika temperaturer kan du med kolgrillning höja och sänka glöden i förhållande till grillgallret, väljer du enbart gas-grillning kan du naturligtvis justera effekten på gaslågan individuellt på varje brännare så att värmen blir perfekt.
Grillen kan också användas för att röka olika typer av mat och det finns en massa fina tillbehör. Att man kan baka bröd, pizza är extra skoj. Att det sen bara tar 10 min för att få perfekt glöd gör att vi ofta och gärna har grillkvällar nu mera!

Denna kväll åkte den italienska lavastenen på och vi gjorde så många olika goda pizzor. Tror denna med grönkål, imat fraiche, vitlök, chili, tomat och veganost blev min favorit! Eftersom vi var många och väldigt hungriga fuskade jag och köpte färdig surdeg i kyldisken, blev hur gott som helst!

Mamma tog kommandot vid grillen som värsta pizzaiolan! Har ni sett maken till en sån snygg pensionär? Det fullkomligt strålar om henne!

Även hon blev hooked på grillen…

Hurra för den goda pizzan, min fina stöttande familj, vårt underbara sommarvädret och för Milos 11 år!

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *