Kullahalvön

Ni som har följt mig på Instagram har redan sett lite bilder från vår camping på magiska Kullahalvön. Här kommer även en hel blogpost då denna vackra plats verkligen förtjänar ett helt eget inlägg.

Jag som är född Skåning kan inte annans än skämmas då jag inte varit här i vuxen ålder. Det blir allt som oftast en runda till Österlen för mig om jag har ett par dagar ledigt och är sugen på vacker natur och fina stränder. Men naturen här går inte att jämföra med något annat ställe i Sverige. Stillheten och havet i kombination med de storslagna klipporna fick mig verkligen att går ner i varv. Jag fick värsta Medelhavs-vibbarna då vi käkade vår första camping-frukost från en liten utsiktsplats över Josefinelust. Lite som i Italien fast bara en timmes bilfärd från Malmö!

Inte nog med att vi hade stålande sol och en magnifik utsikt så hade vi även ett gäng tumlare som höll show för oss under hela frukosten. Det var nästan så att jag fick nypa sig själv i armen.

Och det där med att sova i tält är ju hur mysigt som helst! Vi hade bokat Grand Hotel utfall vi skulle känna oss nöjda efter en natt i tält men det blev camping för hela slanten, jag har fått blodad tand nu! Det enda jag ska investera i till nästa år är ett riktigt mjukt skönt liggunderlag. Älskar att man vaknar helt klar i huvudet efter en natt med en massa frisk luft. Vi tältade inne i naturreservatet, det fanns en utmärkt plats där det var ok att tälta.

Svårt att fånga känslan på bild…

Vi käkade både lunch och en middag på Mölle Krukmakeri som jag verkligen kan rekommendera. Supergod pizza och underbar atmosfär både på dagen och när det skymmer då hela trädgården tänds upp med facklor och ljusslingor.

Mölle ligger vid foten av Kullaberg och nere i den pittoreska hamnen finns ett gäng mysiga små restauranger. I den gamla Brandstationen tog vi vårt morgonkaffe varje förmiddag.

En av kvällarna käkade vi i Båthuset som hade en väldigt mysigt uteservering på baksidan. Älskar färgerna, de ljumma vindarna, doften av hav, ett kallt glas vin och nylagad Paella. Andra mysiga ställen att fika på var Flickorna Ljunggren på skäret och syndens näste Café Ransvik som man inte får missa. Vi paddlade kajak från Mölle hamn och stannande till där i syndens näste för en fikadelux med kladdkaka och te. Det var super enkelt att hyra kajaker av Upplev Kullaberg och underbart att se Mölle från havet med sina små pittoreska trähus och smala gränder.

När vi ändå var i kroknarna passade vi på att besöka Det goda Livet i Höganäs. Det var super inspirerande, många fina utställare och kul att säga hej till IRL till både Marie Olsson Nylander, Hannah Lemholt och Sara Bergman. Det är alltid lite speciellt när man känner varandras världar igenom socialamedier men jag tycker alltid att personen stämmer väldigt bra överens med den bild man får via skärmen. Innan vi körde hem mot Malmö käkade vi middag på Garage, härlig atmosfär och väldigt god mat!

Här uppkrupen på en solvarm klippa med choklad och en kopp stark chai-te tog vi farväl av solen varje kväll. Naturen, fint sällskap och Sveriges bästa sommarväder. Helt enkelt underbara dagar att minnas. Det kommer inte dröja länge förens vi tar en liten tur tillbaka igen. Kanske med tält eller bara över dagen för tänk att det bara är en dryg timmes bilväg från Malmö, Skåne är bra fantastiskt!


Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *