Lebua Tower Club


När det snöar som allra värst här hemma i Skåne så drömmer jag mig tillbaka till Thailand och värmen. Jag har inte visat var vi bodde i Bangkok. Barnen har tjatat om skyskrapor sen dom var små, dom är så fascinerade av att man kan bo flera kilometer upp i luften. Hur är det möjligt att bygga så höga byggnader egentligen??  Så för att avsluta vår Thailandsresa med klass och överaska barnen bokade jag en svit på Bangkoks högsta skyskrapa, Lebua tower club. Väldigt uppskattat kan jag berätta!

On the top of the world! På den 52a våningen stod dom som förstenade, vilken utsikt och vilken enorm stad! I Bangkok bor det runt 10 miljoner invånare, det är helt galet när man tänker på att vi är ungefär lika många personer i HELA Sverige!!

Jag tog mig en tur runt hotellet för att plåta lite . Det var väldigt svårt att fånga på bild hur mäktigt hotellet faktiskt var, ett sådant ställe som måste upplevas live!Även sviten var något utöver det vanliga, enorm, smakfullt inredd med all lyx du kan tänka dig! Vår svit låg över Chao Phraya River. Oj, vilken mäktig utsikt!


Det mest spektakulära och det som verkligen lockade mig att boka just detta hotellet är The Dome på 64:e våningen. Det är en av världens högst belägna utomhusrestauranger, med champagne- och whiskeybar. Här kan du avnjuta ett glas champagne medan du beundrar solnedgången och den fantastiska utsikten över Bangkok.


Det visade sig att bartendern på Skybar var från Italien och inte bara gjorde han fantastiska drinkar, han var väldigt trevlig också! När solen sakta började gå ner var det dags för middag och vi gick vidare till Breeze.

Jag tror minsann att vi lyckades knycka det bästa bordet, kolla in utsikten!!!! Här åt vi en galet god middag, new asian cuisine. Charcoal Grilled Sea Bass with Chinese Chives, Wok-fried Lobster with Curry Leaves in Spicy Yellow Bean Sauce, Wok-fried Andaman Tiger Prawns with Okra and Coconut in Tamarind Sauce. Vi var alla lyriska över maten och den vänliga personalen fick oss verkligen att njuta av den varma kvällen och den svindlande utsikten.

Ja, jag kan säga så mycket att jag hade stora problem med att dra upp kidsen dagen efter för att bege oss till flygplatsen och åka hem till Sverige. Milo tyckte att vi kunde vi strunta i beach-bungalows och strand nästa resa och bo här på Lebua hela semestern istället, gärna för mig!!

Photos 1, 8, 9, 10  Lebua
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *