Livet med PMS

IMG_4745_Snapseed_Snapseed

Den veckan i månaden när dysterheten, sårbarheten och tröttheten är som värst. När man kan börja gråta över att teet är för varmt, när man skriker åt sina barn och inte förstår varför man blir så fruktansvärt provocerad av lite kex-smulor i soffan! Visst pratar jag om PMS, vilket jäkla skit rent ut sagt, att man ska gå en vecka i månaden och må dåligt?!

Snubblade över den här bloggen som tar upp många bra saker i ämnet.

IMG_4735_Snapseed

Mycket forskning som gjorts visar på att PMS beror mycket på obalanser i kroppen, att det inte alls är självklart att vi kvinnor ska behöva gå runt och må dåligt. Jag har hittat en sak som fungerar jätte bra för mig som jag gärna vill dela med mig till er, Maca, naturens viagra.

Macan är både är stärkande och hormonbalanserande och i kompination till raw cacao som har höga halter av magensium, potassiun och järn blir det rena dunder pms-kuren. Lyssnade här om dagen på Liv Strömquists sommarprat där hon tar upp tabuämnet mens och berättar lite om den kvinnliga styrkan och kreativiteten som oftast kommer i samband med PMS, har du inte hört det, lyssna!

IMG_4750_Snapseed

Jag försöker alltid att vara lite extra snäll mot mig själv under denna jobbiga vecka, lättare tränings pass, en skön massage och unna mig själv långa varma bad. Sen dricker jag min dunder smoothie som faktiskt hjälper!

PMS? NEJ TACK!

1 halv banan

4 valnötter

1 msk maca pulver

1 msk raw cacao

2 färska dadlar

1 kryddmått kardemumma

1 kryddmått vanilj

blanda alla ingredienser med två glas mandelmjölk och kör allt i mixern!

Någon annan syster som har några bra tips att dela med sig av??

So long and HAPPY Friday my friends!

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *