Matcha- ett super te!

_MG_0659_Snapseed

Underligt att jag har bott i Italien i nästan 12 år och inte ha lärt mig att dricka kaffe. Visst, jag kan uppskatta doften av nymalt kaffe men jag får alltid hjärtklappning och illamående efter jag druckit det. Jag lovar att jag har verkligen försökt att blir en kaffedrickare men aldrig blivit hooked. Samtidigt kan jag ofta känna att jag saknar något uppiggande vid 10 tiden efter frukosten eller på eftermiddagen när min energi är som lägst och jag tror äntligen jag har hittat mitt latte-substitut. Matcha, är inte bara gott det är även super nyttigt!

Matchan…

• Är sprängfyllt med antioxidanter och aminosyror
• Är mer koncentrerat än vanligt te och har högre halt aminosyror
• Sänker kolesterol och stabiliserar blodsockret
• Är både avstressande och uppiggande eftersom det innehåller L-teanin och koffein
• Innehåller fibrer och klorofyll
• Är rikt på bland annat vitamin C, selen, krom, zink, kalium och magnesium
• Dess pulverform gör att matcha även är lättanvänt i smoothies, desserter, kakor och godis – där det bidrar med en vacker grön färg

_MG_0673_Snapseed

Mer näring än traditionellt te
Matcha är hela, torkade och fint pulveriserade gröna teblad som inte silas bort vid tillredning.
När vi tillagar te på traditionellt sätt, med te i påse eller sil, får vi bara ett mindre utdrag av näringsämnena från tebladet. Men med matcha – där vi tvärtom dricker hela bladet – får vi ta del av allt det hälsosamma innehållet eftersom ingenting kasserats.

Rikt på klorofyll
Odlingen av matcha skiljer sig från vanlig teodling då tebuskarna skyddas från solens strålar de sista veckorna innan skörd. Detta görs för att öka klorofyllnivåerna och skapa ett mer näringstätt innehåll. Bladen handplockas sedan, ångbehandlas för att motverkar oxidering och torkas innan de mals till pulver.

Älskar att blanda ut det gröna superpulvret i havremjölk och har investerat i en liten elektrisk mjölk-skummare för att få till en riktigt fluffig matchalatte. Jag sveper min kopp på stående fot och drar nu upp till Stockholm fashionweek. Jag har två späckade dagar med visningar och spännande möten framför mig, hej så länge!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Källa 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *