2 dagar i Stockholm

_MG_0629_Snapseed

Har landat i “min Malmö vardag” igen efter två hektiska dagar med visningar på  Stockholm Fashionweek för AW2017. Inspirerande visningar, en intressant paneldiskussion och en snabbt improviserad mode-plåtning. Jag såg Valerie, Styline, J Lindberg och Ida Sjöstedt. Mycket fint och en hel del looks som skapade habegär. Det är just det där habegäret som är ett stort dilemma. Visst, mycket kan skyllas på producenterna men även vi konsumenter har ju ett stort ansvar i hur och vad vi väljer att köpa, både när det kommer till kläder och inredning. Jag var tillsammans med Mia inbjuden av Centerpartiet på ett panelsamtal om just hållbar modekonsumtion med Annie Lööf som huvudtalare. Det är dags för politikerna att kliva in i modevärlden och visa att det finns en vilja att förändra detta ohållbara sätt vi förhåller oss till mode. Du kan läsa mer om vad vi pratade om här! Missa inte och läs om Mias klimatsmarta tips om hur du aktivera din garderob!

_MG_0624_Snapseed

 Det finns så mycket vi kan göra och det gäller att alla drar sitt strå till stacken för att få en förändring. Det allra viktigaste är ändå kanske att vi får våra barn att börja tänka i nya banor. Mer utbildning i skolan, syslöjden borde utökas och handla om något annat än att bara ta symaskinskörkort och göra udda och jämna maskor. Det är våra barn som vi kommer lämna över till och det är dom som kan förändra…

_MG_0646_Snapseed

Mycket som snurrar i huvudet efter dessa två intensiva dagar. Jag kom hem till ett gäng små sticklingar som var redo att bli omplanterade, väldigt bra terapi för att sortera tankar. Vill du lära dig om hur man tar sticklingar av Palettblad på bästa sätt, läs r!

_MG_0618_Snapseed _MG_0636_Snapseed

Nu är det hög tid att se över dina krukväxter, dom som kämpat hela vintern mot mörker och torr inomhusluft. Dags för lite ny jord, beskäring och extra ompyssling. Precis så som jag även ska se över min garderob i eftermiddag med ledorden:

ANVÄND, VÅRDA, RENSA, ÅTERANVÄNDA!!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *