Miss Clara


Det där med att bo på hotell är väldigt dubbelt för mig. Under 10 år av mitt liv bodde jag praktiskt taget alltid på hotell världen över, livet som modell med en extra stor resväska i följeslag. Lika jobbigt det kan vara att checka in på ett nytt hotell lika härligt kan det vara… Det beror helt på stället så klart! Ett hotell är så mycket mer än bara en plats att sova på, jag vill att det ska ge en känsloupplevelse och det måste finnas en härligt atmosfär redan i hotell lobbyn när man checkar in.Jag bodde på Miss Clara för andra gången nu i helgen och jag kände direkt att det klickade. Rummen är välplanerade och intima. Jag älskar det mörka, vackra trägolvet i fiskbensläggning i kombination med vita väggar och de krispiga lakanen..

Samma trä ramar in rummets väggar med en genomgående boasering som vandrar runt rummets alla avdelningar, genom badrum, hall och sovrum för att sen avslutas i en fönsterbänk längs fasaden. Fönsterbänken innehåller minikyl, safety box och förvaring. Ett plus att man kan sitta och hänga och blicka ut över Sveavägen och Stockholmsvimlet på den charmiga lilla sittplatsen i fönsternischen. Gert Wingård som har ritat hotellet har verkligen lyckats skapa en varm och personlig atmosfär och jag gillar hur det har fokuserats kring gedigna och hållbara naturmaterial såsom sten, trä, glas och läder. En stil som kommer att hålla en lång tid framöver.

Jag var uppe i Stockholm för den årliga Kristallen galan, och detta var vad jag hade på mig, en byxdress i siden från Poltock & Walsh.

Efter en härlig atmosfär, bra restaurang, trevlig personal och skön säng kommer nog kriteriet frukost.. Att börja dagen med en lång och god frukost är super viktigt för mig, speciellt när man är barnfri!!För att inte snacka om lyxen att gå tillbaka till rummen efter frukosten, mysa i sängen, läsa tidningen i lugn o ro, lyssna på musik och blicka ut över Stockholms takåsar.

Hotell i all ära men det vikigaste är nog ändå sällskapet. Bättre date än den här mannen hade jag inte kunnat önska mig!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *