När det krisar

IMG_8292_Snapseed Det finns nog inget som är så kul och kreativt som att laga mat, experimentera och baka i köket. Speciellt kul är det när man har mycket tid, skön musik i högtalarna och vänner som snicksnackar över ett glas vin.

IMG_8289_Snapseed

Men de flesta vardagardagar ser ju inte riktigt ut så… Väldigt ofta är det gnissel över läxböcker, syskonbråk och extremt hungriga 4 åringar som låter väldigt högt. Så står man där framför en halvtom kyl, mammahjärtat slår lite extra hårt, börjar svettas… Och den eviga frågan kommer upp, VAD SKA VI ÄTA IDAG?? Det är lönlöst att fråga kidsen såvida jag inte vill lagar tre skilda rätter för att göra alla nöjda.

IMG_8294_Snapseed

Det är som om all kreativitet och lust är som bortblåst och man ser enbart alla de ingredienser som INTE finns i kylen. Svårast är nog att hitta på något gott, nyttigt som alla tycker om när man står där med kniven mot halsen. Eftersom jag konsumerar väldigt mycket tidningar och böcker har jag nu börjat att dra ut alla recept jag kommer över som ser bra ut och fäster upp dom på köksväggen. Känns skönt att ha en backupp-plan som stöd liksom, när det krisar!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *