Our Greenery

_MG_0715

Jag fick en super spännande nyhet skickad till mig, Our Greenerys table garden. När vi pratar om enkla odlingskit, fröer och microgreens då går jag igång och vill prova allt!

_MG_0719

Det bästa jag vet är när man lyckas nå bra resultat med enkla medel. Här har vi en hel liten köksträdgård för microgreens som inte kräver några gröna fingrar, inget vatten och ingen kladdig jord.

_MG_0743

I kittet ingår ett litet runt porslins växthus och i stället för jord använder man Agar.

Agar är ett naturlig pulver gjort av röda alger. Legenden säger att agar upptäcktes av en slump i Japan 1658 då en skål av tång lämnades utanför huset under en vinterstorm. När kocken tillsatte varmt vatten till den frusna tången bildades ett gelé. Agar är nu för tiden en viktig del av det japanska köket.

Det fina med att använda agar i stället för jord är att agar binder allt vatten microgreens behöver för att växa. Det finns ingen anledning för dig att vattna växterna. Agar tar hand om det, hurra!

_MG_0724

_MG_0755

Så efter jag kokat upp alggeléet och låtit det svalna hällde jag upp det i skålen och strödde ut påsen med frön av Radish. På med locket i 2-3 dagar tills fröna grott sen tog jag av locket och ställde det ljust i fönsterkarmen.

_MG_0935

Efter 5 dagar såg det ut så här.

_MG_0946

Och efter 8 dagar så här!

_MG_1260_Snapseed _MG_1259_Snapseed

Nu är jag på min andra odlingsomgång, om 8 dagar har jag min egen rucola på mackan, Mums!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *