Perivolas

IMG_4469_Snapseed

Regnet smattrar mot fönstret, det blåser och det har visst blivit höst. I morse när väckarklockan ringde vid klockan sju trodde jag att det var ett skämt, det var fortfarande mörkt ute och vi sov som allra bäst. Jobbar hemifrån idag, sitter och rensar bilder på min dator när dessa godbitarna plötsligt kom upp! Jag inser att jag inte har delat bilderna från sommarens absolut mest underbara vecka! Tänkte att det kan vara inspirerande att få drömma sig bort till värme och sol en ruskig måndag som idag.

IMG_6480_Snapseed

Vi tog ett direktflyg från Köpenhamn till Santorini och checkade in på Perivolas. Ett unikt retreat som balanserar på en klippa högt ovanför det Egeiska havet. En stilla plats där man sakta kan låta resten av världen och alla måsten glida iväg. Precis den känsla var jag ute efter, en plats som kunde hjälpa mig att stanna upp, känna efter och bara vara i en varm, lugn och vacker miljö.

Desktop_SnapseedStället ligger lite avskilt, men bara en kort promenad till Oia. Det är byggt som en anfiteater med små terass-trädgårdar och trappor som leder ner till världens härligaste infinity-pool.

IMG_6661_Snapseed

Poolen tycks glida över kanten av klippan och blöder ut i den blåaste blå horisonten.

IMG_5163_Snapseed

In a bowl of luxury!

IMG_6608_Snapseed

IMG_4353_Snapseed

Endast avlägsna kyrkklockor och ljudet av små fiskebåtar avbryter den meditativa tystnaden då och då. Här flyter dagarna samman med böcker, poddar och tupplurar i skuggan av en Bougainvillea. Det är lätt att bara sitta i timtal och titta på det skiftande ljuset tills solen sänker sig sakta över havet.

IMG_6818_Snapseed

unnamed-1_Snapseed

Det plåtades en hel del som ni kan förstå. Med det magiska golden-light som infan sig vid 6 tiden på eftermiddagen var det svårt att släppa ifrån sig kameran. Här behövdes inga filter, fick nästan en overdose av allt det vackra!

IMG_5184_Snapseed

Allt började när kapten Manos Pychas kom till Santorini i början på 1950 talet då han och hans  fru Nadia förälskade sig i ön och köpte en bit av Perivols bergstopp nära byn Oia. Dom hade en vision om att skapa en idyllisk retreat på sin älskade ö. Trogna till Santorinis unika arkitektur renoverade dom 300 år gamla grottor som en gång varit hem för lokala fiskare och bönder. Detta var början till Perivols och i en av dessa magnifika grottor bodde vi!

IMG_4551_Snapseed

En 150 kvadratmeter stor dröm som snarare kändes som en privat bostad än ett hotellrum. Grottan med sina organiska former, välvda tak och släta vita stenväggar var tidlös och glamourös på samma gång! Inget var överflödigt men inget hade förbisetts. Med egen inbyggd jacuzzi och steam-room var det svårt att slita sig från rummet.

IMG_4592_Snapseed

Vår lilla pittoreska terass hade en galen utsikt och den privata poolen  gick ända in i  vårt sovrum, det var kort sagt den bästa hotellsvit jag någonsin har bott i!

Desktop copy_Snapseed

IMG_4729_Snapseed

Den något uttjatade titeln “honeymoon-suite” kom äntligen till sin rätt.

IMG_4683_Snapseed

Att vakna med solen och ta två steg från sängen och plumsa i poolen är kanske det bästa sättet att börja sin dag på… Two steps from heaven liksom!

IMG_6677_Snapseed

Längtar tillbaka till de långa frukostar som alltid började med en grekisk-sallad och ett glas färskpressad apelsin-juice och som ofta övergick till lunch á la Perivolsstyle!

IMG_6863 (1)_Snapseed

Vilken vecka, vilken plats, vilken dröm…

Perivolas, jag kommer snart tillbaka!

serialsue-trial-1.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *