Rå Alla Hjärtans Dag Choklad

_MG_1562_Snapseed

Det finaste jag vet är att ge bort hemgjorda saker, något som är gott men även nyttigt för kroppen.

Överaska den du håller kär med Rå Gojji och Lime Choklad! Jag svängde ihop en sats med pistage och gojjibärs chokladrutor, bättre Alla Hjärtans Dag present kan man väl inte få. Jag använde mig av syrrans grundrecept från boken Rå Mat.

1 3/4 dl kokosolja – 2 msk smält kakaosmör – 1 3/4 dl kokospalmnektar eller agavesirap – 1/2 tsk vanilj – 2 dl kakaopulver – 1/2 tsk salt. 

Smält kokosoljan och kakaosmör var för sig i vattenbad. Blanda alla ingredienser väl och vispa för hand tills chokladen har löst sig. Ballongvisp rekommenderas. Lägg sedan i smaksättningen i smeten. Jag körde med limezest, gojjibär och pistagenötter. Strödde lite tranbärspulver över rutorna mest för den vackra färgens skull. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 20x10cm och sprid ut smeten. Ställ i kylen ett par timmar och skär sedan i små rutor när chokladen stelnat.

_MG_1578_Snapseed

Jag svepte in chokladrutorna i ofärgat bakplåtspapper och försökte mig på att skriva lite extra snyggt med quillpenna och ink.

_MG_1576_Snapseed

Vem blir inte glad för hemgjord rå choklad med ett litet kärleks meddelande?

Happy San Valentines!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *