Så enkelt gör du ditt eget body butter

Denna fredagen har jag lovat kidsen att vi ska köra spa-fredag. Då bastar kidsen och badar badkar om vartannat. Jag har även lovat helkroppsmassage till alla söta små. Tänkte lyxa till det ordentligt idag med hemgjort kallvispat body butter med lime och mynta.

Nu när det är kallt ute och inomhusluften är torr behöver huden extra mycket vårdande oljor och fetter. Så därför känns det ju väldigt passande med ett recept på body butter denna ruggiga fredag! Ett riktigt enkelt recept som i egentligen bara har 3 basingredienser, kokosolja, kakao-smör och mandelolja. Jag älskar att använda helt naturliga skönhets produkter. Lite efter principen, ”kan jag inte stoppa det i munnen så ska jag inte ha det på kroppen”. Ja, men några undantag så klart!
LIME OCH PEPPARMYNTA BODY BUTTER
80 gr kallpressad kokosolja – 40 gr kallpressat kakaosmör – 3 matskedar mandelolja – Skalet från en lime – Eterisk  pepparmyntolja.
Väg alla ingredienser och lägg i en skål över ett vattenbad. Låt kokosoljan och kakaosmöret smälta över vattenbadet, rör under tiden. När allt smält; lyft bort skålen från vattenbadet och ställ in i kylskåpet, men rör hela tiden var 3-4 minut tills det kommit ner i temperatur.

När det kommit ner i temperatur, tillsätt 3 msk mandelolja, pepparmyntoljan och det finrivna limeskalet. Nu behöver man röra varje eller varje annan minut för att det inte ska bildas klumpar under tiden krämen stelnar. När krämen börjar bli simmig och tjocknar, ta ut ur kylskåpet och vispa upp body buttern med elvisp tills den är vit och fluffig.Häll upp i en väl rengjord glasburk och sätt på locket. Ställ sedan in i kylskåpet i ca 20 minuter så att den ”sätter sig”. Ta ut och förvara i normal rumstemperatur. Sådär, då var det klart!
Naturligt, ekologiskt och helt fritt från både parabener, konstiga konserveringsmedel som man inte vill ha varke i eller utanpå kroppen! Då var det bara att rulla ut massagemattan och ta sig an dagens första massagesession! Hoppas ni får en skön Fredag ni också.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *