Satsa på långsiktiga köp

Jag får så många frågor om hur man ska tänka när man älskar inredning, inte vill vara en klimatbov men samtidigt känner att man vill förändra hemma trots att ens hem är “klart”? Mitt hem är “färdigt” för ganska många år sedan men visst gillar jag att förändra det så smått ändå. Jag tror att vi alla tröttnar och vill förändra de möbler och inredning vi har hemma efter att det gått några år och detta bordet är ett bra exempel på hur man kan ändra uttrycket på en möbel bara med hjälp av lite färg och annorlunda styling! Jag målade mitt vita skavda matbord i en elegant, matt, grå färg och fick ett helt nytt utseende.

Jag måste verkligen bli tok förälskad i en möbel och innan jag köper något nytt fundera jag alltid över hur lång livslängd möbeln kan tänkas ha? Har soffan avtagbar och tvättbar klädsel?  Kan bordet slipas om? Ju enklare en möbel är att rädda, rengöra och ändra på, desto större är chansen att det är ett långsiktigt köp istället för ett slit-och-släng.

Bordet investerade jag i när jag bodde i Italien och jag älskar att det för det är så långt och brett, älskar att det är byggt av massivt trä och att det har de mest fantastiska benen man kan tänka sig. Jag tog fram en färg för ett par år sedan i samarbete med Norsjö som jag döpte till “Back to the roots by Malin” och då var det just detta bordet som jag hade i åtanke.

Bordet inne på sitt tredje gröna år och jag har inte tröttnat ännu men ska det ändras igen så kommer jag nog försöka ta fram den mörkbetsade original träfärgen igen. Nu är jag nyfiken på att höra vilken färg är din favorit, vitt, grått eller grönt?

12 kommentarer

 1. Alexandra reply

  Jag tänkte måla om mitt bord hemma. Vad är detta för färg? Vattenlöslig? Är gravid och läste att jag inte skulle använda oljefärg? Min graviditet har gjort att jag älskar lugna naturliga färger som vitt/beige. Brukar tycka det är skit tråkigt 🙂

  • info@themalinpersson.com reply

   Detta är en vattenlöslig färg. Vill du satsa på en ekologisk färg kan jag rekommendera Auro väggfärg som också är vattenlöslig färg som består av en blandning av naturliga mineraler och pigment, samt biologiskt nedbrytbart bindemedel.

   Visst händer det saker med en när man är gravid! Även min smak ändrades jätte mycket!;)

 2. Tina reply

  Grönt är min favvofärg som jag ALLTID väljer i första hand men är otroligt petig med nyanser och din gröna ser ut som en grön som skulle bli godkänd av mitt ”nyansöga” ??
  Undrar lite om du har nåt supertips på att ta bort färgen ,har som du målat mörka möbler men skulle gärna återställa den nu! Lut är ju inget alternativ idag (som man använde förr) och värmepistol har jag fått för mig att då ryker det mörka med…..hur tänker du?
  Ps.bästa inredningstipset om att förändra hemma utan att köpa nytt är ju annars att byta plats på saker och möbler….baxa skåp är definitivt underskattat ???

  • info@themalinpersson.com reply

   Grön är även min favorit.
   Just denna nyansen är väldigt fin på just snickerier och möbler.
   Det är ju lite trixigt att få tillbaka samma mörka färg men jag tänker slipa ner bordet och sen betsa en liknade mörk färg.

 3. Emma T reply

  En fråga nästan lika svår att besvara som hur jorden skapades…;)
  Gissar att jag i januari och halva februari skulle rösta vitt, för att sedan ett par månader gå för grönt. Framåt oktober hade nog grått varit starkaste kortet…. Mitt kulör-sug ser sååå olika ut beroende på årstid.
  Oavsett så är det alltid otroligt tjustigt hos dig!
  Tack för all inspiration du ger.

  • info@themalinpersson.com reply

   Även jag styrs mycket efter säsong men ett säkert kort är ju att ändra med olika långa dukar. Snabbt och lätt;)

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *