Skördar för middag

IMG_7807_Snapseed

Ikväll har jag bjudit in några vänner på middag. Tänkte jag vill bjuda på något jag själv odlat och kom på att jag inte skördat odlingslådan med jordärtskockor.

IMG_7745_Snapseed

Jordärtskockan är så härligt lättodlad och jag blir lika förvånade varje år det kommer upp. Dom är enkla och därför har jag dom kvar år efter år.

IMG_7775_Snapseed

Vissa kallar jordärtskockan för ogräs, riktig god sådant säger jag! Jag gör soppa, ugnsbakad och det är till och med gott på pizzan!

IMG_7744_Snapseed
IMG_7843_Snapseed

IMG_7902_Snapseed

IMG_7945_Snapseed

Jag tänkte bjuda tjejerna på en vegansk soppa med Salvia och såklart jordärtskockor!  Soppan är det en vän från Italien som lärt mig att laga.

För 4 personer behöver du:

900 g jordärtskockor
500 g potatis
60 g pistagenötter
2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
salvia
rosmarin
extra jungfruolja
salt

Sätt att koka en kastrull med saltat vatten med några kvistar salvia för att förbereda ett smaksatt vatten som du kommer att använda som en matlagningsbuljong. Tvätta potatis och jordärtskockor, skala och skär i bitar av samma storlek.

Bryn olja i en kastrull på låg värme, skiva schalottenlök och skalad vitlök, bryn försiktigt så att det inte bränns. Lägg till rosmarin och salvia i grytan med löken men kom ihåg att ta bort dem innan du lägger de andra ingredienserna. Släng i potatis och jordärtskockor och bryn i några minuter. Häll över salvia-buljongen och koka i ungefär en halvtimme eller tills grönsakerna är mjuka.

 

IMG_7989_Snapseed

Ta bort från värmen och mixa med handmixer tills du har en smidig och mjuk kräm. Justera konsistensen genom att tillsätta mer Salvia buljong. Fräs sen i lite olja en kvist salviablad och pistagenötter på låg värme.

IMG_8027_Snapseed

Servera soppan varm med rostade pistagenötter, salvia och en droppe olja.

Så, då var förrätten klar, kika in och se vad det blev till huvudrätt i morgon!

serialsue-trial-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *