Spraya dina växter


Jag har varit borta ett tag men är nu är jag tillbaka full med ny energi. Jag lämnade barn, dator och alla mina kära växter hemma för att åka på en veckas yoga-retreat i Grekland. Jag lämnade över ansvaret för allt här hemma till mina kära föräldrar och på listan över hämtningar-lämningar, matsedlar och läxor gav jag klara instruktioner om hur mina plantor behöver skötas om under tiden jag är borta.

Det är framförallt mina storbladigaväxter, monstrean, filofikusen som mår bra av att duschas nu under hösten och vintern i takt med att luften blir torrare inomhus när man skruvar upp värmen.  Att spraya växterna regelbundet under vinterhalvåret gör att man slipper bruna kanter på bladen och att alltför många blad faller av. Genom att duscha växterna får man bort damm från bladens ytor, vilket gör att de lättare kan ta upp koldioxiden i luften. Detta gör i sin tur att växterna kan ge ifrån sig mer syre och att inomhusluftens luftfuktighet ökar, vilket alltså skapar en atmosfär som är bra för både växter och människor.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *