Stilmedveten i Malmö!

Screen Shot 2016-12-08 at 21.42.45

Kom just hem från ett föredrag jag hållt i samarbete med Go!Malmö och miljöförvaltningen. En super trevlig kväll där jag pratade om min moderesa, hur jag såg på mode då och hur jag ser på den nu!

Jag jobbade fulltid som modell i 12 år, och jag har mycket att tacka för dessa tuffa men väldigt lärorika åren som modell. Jag har fått chansen att resa världen över, känner mig som hemma i alla modemetropoler, har knutit kontakter med fantastiska människor. Mode och inrednings värden går hand i hand och som modell får man en insyn och ett väldigt tränat öga när det kommer till färg, form och estetik. En av mina favorit sysslor under helgerna då jag var ledig var just att gå på antikmarknader och fynda loppis-plagg både i Paris på marknaderna i Port de Clignancourt och  de spännande garage-salesen i New York på upper East side. Det är jakten på det unika jag går i gång på. Mer än en gång har det hänt mig att designers på både Chanel, Givanchy och Dior tog polaroider på mina skor och jackor för att sen producera något liknade säsongen därpå! Jag blev snabbt omtalad för min naturliga elegant sil och alla trodde att jag skulle forstätta min modebana som just kläd-stylist. Men det var något med stressen och den polerade ytliga som fick mig att dra mig tillbaka när det började trappas ner med model- jobb. Hetsen på nya trender och snabba svängar lockade mig aldrig.

Men visst har jag ett stort intresse för kläder, att hitta unika plagg och framför allt lusten att skapa nya! I morgon har alla ni som bor i Malmö möjligheten att köpa schysta begagnade märkeskläder då Lisa kör sin Finloppis på AB småland, ett utmärkt sätt att handla kläder på! Och för er som är sugna på att sy lite egna klappar hålls en workshop, den 16 december på AB Småland, om just detta. Remake-julklappsverkstad då man kan skapa unika julklappar av åkerbrukade textilier. Läs mer om programmet här!

Missa inte!!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *