Grantips!

vinterfest_julgran-700x953

När granen väl får komma in då känns det på riktigt att det är jul!
Det viktigaste att tänka på när du köper en gran är att du får tag på ett färskt träd som är är nyhugget. Kolla in granen ordentligt  och känn alltid på barren längst ut på grenarna. Barren ska sitta fast – lossnar dom så betyder det att den redan börjat att barra och den kanske blivit huggen för länge sedan.

vinterfest_fjader-700x1050

Några bra tips hittade jag här

“Välj en färsk gran – Låt granen gradvis vänja sig vid husvärmen, ställ den i källaren eller utomhus tills det är dags att klä den – Se till att granen alltid har mycket vatten, utan socker eller magnecyl – Skär skåror i granens fot – Se till att den har en färsk yta i sågskäret – Slå inte rotändan mot golvet, då stängs ledningsbanorna för vattnet och granen börjar snart torka på grund av vattenbrist – Man kan gärna spreja med vatten på grenarna, på samma sätt som man duschar blommor.”

vinterfest_introbild-700x544

Lets face it, din gran är ju trots allt döende, efter den är huggen finns det ingen återvändo. Men tar du hand om den på rätt sätt kan du slippa få ryggsockorna fulla av barr. Min gran får aldrig stanna kvar till tjugondagknut bara den klarar sig över jul och nyår är jag glad! Läs fler av mina jul-tips här!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Foto: Petra Bindel

Källa: Skog Sverige 

Posted in Jul

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *