Sunshinestories

Här har vi dom, Linn och Petter, två underbara människor som har följt sin dröm och startat upp Sunshinestories och Ceylon Sliders i södra delarna av Sri Lanka. Jag har följt dom länge via sociala medier och jag blir alltid lika inspirerad av människor som vågar satsa helhjärtat på det dom älskar. När jag var på besök för ett par veckor sedan tog jag och Lin ett litet snack över en drink på verandan och jag passade på att ställa några frågor. Håll till godo!

Berätta om hur Sunshinestories startade. Vi hittade först huset, som två studenter som skulle slutföra c-uppsatsen på distans. Den 85-åriga kolonialvillan var för stor för oss två så vi öppnade bed & breakfast. Vi märkte att alla gäster ville göra typ det vi gjorde, surfa och yoga varje dag så nästkommande säsong gjorde vi ett retreat med allt vi älskar med Sri Lanka, med fokus på riktigt bra surf coaching, yoga och god mat.

Berätta om ert nya projekt, Ceylon sliders. Till Sunshinestories kan man bara komma på veckolånga retreats, en del stannar två veckor eller mer men man kan inte stanna mindre än en vecka. Vi märkte att det fanns massa folk som bara ville komma på drop in yoga eller enstaka surf lektioner eller bara sova två, tre nätter. Då öppnade vi Ceylon Slider som är ett litet hotell med 5 rum, café, shop och yoga på takterassen.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig och Petter? Varje dag ser olika ut.. Beroende på vilken säsong det är. Under high season så är det inte så mycket surf och yoga som jag hade önskat, det är dagar med riktigt hårt jobb, men nu när högsäsongen börjat lägga sig så börjar livet se ut som så som vi önskade att det skulle när vi flyttade hit: tid till surf och yoga. Antingen morgon surf/yoga eller kvällssurf och sen jobb. Vi försöker att få loss oss mer från den dagliga driften av ställena så att vi kan fokusera på planering och utveckling.

Vad är det bästa med ert jobb? Alla fantastiska människor vi får lyxen att ha som gäster och som personal! Och att vi är våra egna chefer, det är faktiskt en härlig frihet.

Vad är det sämsta med ert jobb? Att vi är våra egna chefer.. Även om det är en frihet så är du ju nästan aldrig helt ledig. Som säkert många egenföretagare eller passionsdrive entreprenörer känner igen sig i.

Beskriv ert hus. Vårt hus är ett gamalt kolonialhus omringad av en stor trädgård full med bananplantor, mangoträd, palmer, hundar och apor. Det har en veranda och ett stort ljust vardagsrum. 3 små sovrum, ett litet kontor och ett värdelöst kök som alltid är jättevarmt.

Vad är det bästa med att bo på Sri lanka? Vädret, vågorna och att det ibland känns lite som man lever i en film.. Med galna bussar som susar förbi, munkar som mässar på morgonen och dinglande fruktmarknader.

Vad är det jobbigaste med att på på Sri lanka? Att man ibland känner sig lite utanför och ensam, ibland kan det bli så tydligt att detta inte är ens födelseland. Och då är vi ändå här av fri vilja. Jag har fått så himla mycket mer respekt för alla som tvingar lämna sina hemland på grund av krig och förföljelse och sen inte blir välkomna i sitt nya land..

Hur länge har ni bott i huset? Snart i ett och ett halv år.

Har ni renoverat/byggt om mycket? Inte jättemycket. Inte så mycket som vi hade önskat. Men vi har målat om allting. När vi flyttade in var väggarna rosa i ett rum, knall orangea i ett annat och sen djupblåa i det tredje.

Vilket är ditt bästa inredningstips? Inred med växter. Känns som hela Sverige har blivit växttokiga! Här drar jag nytta av att det är så enkelt att sköta växter. Och sen så brukar jag inreda små stilleben eller vad man ska säga, hörn här och där som är snygga. Då blir det tillslut en snygg helhet.

Beskriv er inredningsstil. Hmm. Mycket växter och vaser.. Och surfbrädor! Favoriterna kommer från Bing och är så fina att man gärna har dem i vardagsrummet mellan surfsessionerna. Jag skulle säga att vår stil är en flört mot det gamla kolonial stilen, eftersom huset går i den stilen och alla möbler som kom med huset går i den stilen, blandat med vår kanske lite skandinaviska stil? Har så svårt att sätta fingret på stilar.

Vad inspireras du av? Jag inspireras mycket av svenska inredningsbloggare som Kristin Lagerqvist och Johanna Bradford men också av mer tropiska hem som India Hicks Bahamas-hus.

Vilken är din favorit rätt? Just nu har vi fått pizza-mani. Petters pappa hade med sig två uuni-ugnar som vi eldar med kokosnöts-skal. Favvopizzan just nu är med svamp, lök och tryffelmajonäs…

Har du något som du är extra fäst vid? Det är jättesvårt att hitta möbler och inredning här så nästan allt vi har en speciell story. Men dagbädden med flätad rotting-botten på verandan är en favorit. Likaså det stora skåpet i vardagsrummet jag lyckades köpa från en gammal dam i grannbyn.

Vad gör ni om 5 år? Jag hoppas att vi är kvar på Sri Lanka. Att vi kanske har byggt ett nytt hus. Jag hoppas att vi är lyckliga och har en vardag med en skön balans.

 Åh, vad jag längtar tillbaka till det sköna hänget och den goda pizzan;) Tusen tack för besöket Linn och Petter!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *