Ta hand om din hy


Jag älskar att göra mina egna krämer och skrubbs, på så sätt tillför man huden färska nygjorda produkter och jag är säker på att dom inte innehåller en massa skräp som parabener och mineraloljor. Men ibland räcker inte tiden och energin till och då använder jag köpta krämer.
Jag har några stycken märken som jag gillar extra mycket. Här kommer mina favoriter, håll till godo!

Weledas skin food är perfekt nu på vintern när huden är som torrast. Jag använder krämen på torra hudpartier, läppar, fötter och nagelband och sen är den perfekt för att skapa glow som bas under makeupen. En gamal favorit är också Weledas rengöringslotion Almond Soothing Cleansing Lotion, den är idealisk för min känsliga, torra hud. Den krämiga rengöringen tar enkelt tar bort smink med sin mandel och plommonkärnsolja. samtidigt som den lämnar huden mjuk och len. L:A Brukets Morot/Bergamott ansiktsolja vårdar och återupplivar glåmig trött hy. Loelle är ett nytt märke som jag börjat använda. deras rosenvatten ger en härlig spänst till huden, den känns uppfriskande och fukt givande. Sen är jag väldigt förtjust i deras ansiktsoljor, speciellt Arganoljan med grapefrukt som funkar både i ansikte och i hårbotten. När det kommer till ögoncreme har Mádara en ögoncrem från sin serie Smart, den har en ihop dragande effekt och är min absoluta favorit nu. Deras krämer är baserat på ett antioxidantrikt komplex från lav, mossa, ormbunke och daggkåpa. Älskar att den doftar skog och nästan lite åt det maskulina hållet.

En annan liten goding är Marina Miracle oil med amarantholja som ska vara den plant-olja som innehåller mest squalene i världen.

Det känns super viktigt att använda rena och bra produkter på huden. Visste du att huden har en yta på nästan två kvadratmeter och att den är kroppens största organ? Därför är det viktigt att ta hand om den, både från insidan och från utsidan. 
Allt som smetas på huden abosorberas av kroppen. Men så klart är det minst lika viktigt om inte viktigare att ta hand om din hy inifrån. Det gör du bäst genom att äta och leva rätt, här finns ingen quick-fix!
Jag ser alltid till att jag får i mig mycket vitaminer genom”Super foods”  som har ett högt innehåll av till exempel vitamin C och E, mat som bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress. Granatäpple, acai, paprika, spenat och avokado. Jag undviker helt laktos, kött och gluten. Att dricka mycket vatten är också super viktigt, jag försöker minst få i mig 8-10 glas om dagen. Allt detta i kombination med träning och tillräckligt med sömn, kosttillskott och ekologiska produkter så hittar jag min hys balans och glow!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *