Trädgårdsterapi

unnamed-9_Snapseed

Kan nog inte tänka mig ett bättre sätt att spendera min Söndag på. I lugn och ro i trädgården. Kidsen hängde med sin pappa och huset var läskigt tyst. Så jag drog på mig mina nya trädgårdsbyxor och ett par riktigt bra handskar och gick loss… Om jag känner mig nerstämd och stressad så finns det inget som hjälper så bra som ett par timmar i trädgården. Nu finns det till och med ett vetenskapligt bevis att jord är som ett naturligt lyckopiller! Jorden har alltså antidepressiva egenskaper, och det är därför du kan uppleva att du mår väldigt bra i psyket när du gräver och krafsar i jorden.

unnamed-11_Snapseed

Jord innehåller också immunförsvarsstärkande ämnen. De hälsofrämjande ämnena finns i Mycobacterium vaccae, en bakterie som finns i jorden. Just för att Mycobacterium vaccae har positiva effekter på immunförsvaret används bakterien i olika vacciner, t.ex. mot cancer, eksem, psoriasis och astma. Inget nytt för oss trädgårds-frälsta men väldigt spännande att det går att mäta och bevisa, eller hur?

De där brallorna alltså, blev så sugen när jag såg Kristins fina bilder så jag vara tvungen att klicka hem ett par likadana;)

unnamed-10_Snapseed

Efter tre lass till soptippen med gamla upp-ruttna möbler, trasiga krukor och minst 10 säckar löv från i höstas börjar det sakta men säkert att se trevlig ut igen.

unnamed-8_Snapseed

unnamed-6_Snapseed Framåt eftermiddagen var jag förbi trädgårdshandeln och köpte med mig lite vårblommor. Fick sen hjälp att plantera av Tiago som konstaterade att hans hand är snart lika stor som min. Galet det där, hur snabbt tiden går.. Jag och Cleo gjöt vårt planteringsbord för två år sedan och hennes hand kommer för alltid vara den där lilla för mig.

unnamed-5_Snapseed

DesktopKvällssol och körsbärsträden i blom, jag är kär i våren!

unnamed-3_Snapseed

Trodde aldrig jag skulle köp penséer men i år hände det, måste betyda att jag officiellt bilvit en trädgårds-tant. Ganska härligt faktiskt;)

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *