El Fellah

 
IMG_1558_Snapseed

Har ju lovat ett eget inlägg om El Fellah så jag tänkte det kan ju passa bra idag som en liten fredagskaramell att suga på inför helgen..

IMG_3829_SnapseedEfter två dagar mitt i kaotiska medinan av Marrakech med förföriska ormtjusare och påstridiga mattförsäljare var det ganska skönt att bege sig ut på landsbygden. 20 minuter utanför staden i skuggan av Atlasberget ligger El Fellah. Lite svårt att definiera detta underbara stället.. En vild cocktail av hyper modern marockansk-konst, yogaklasser, träkojor, hängmattor, idyllisk pool, 10 stora moderna berbervillas med handplockade antikviteter, bondgårdsdjur och hjälpsam trevlig personal.

IMG_2424_SnapseedGlöm den vanliga 5-stjärniga hotellupplevelsen, tänk istället

“dit de coola kidsen åker på sommarkollo”.Desktop1Hotellet ligger på en gammal farm med hästar, getter och åsnor som man kan klappa och på morgonen kan man plocka hönsägg till sin omelett. Det allra finaste med detta stället är att det är så mycket mer än bara ett vanligt hotell. Det finns en filantropisk tanke, varje gästs incheckning bidrar en del till Dar Al-Mamun, en UNESCO erkänt konstcentrum och bibliotek som ger kulturutbildning och aktiviteter till den lokala befolkningen.

IMG_3831_Snapseed

unnamed-6_Snapseed

Hello Arnie!! Älskar det lilla altaret som mötte en vid incheckningen.

IMG_3727_Snapseed

IMG_3695_Snapseed

IMG_3704_SnapseedDet har sagts att ett Bibliotek inte är en lyx men att läsa är en livsviktig nödvändighet! Här hittar du över 10.000 böcker på Franska, Engelska och Arabiska.IMG_3702_Snapseed

IMG_3697_Snapseed

Vilken mysig läshörna sen…

Desktop_SnapseedVad är väl en Marrocansk-farm utan sitt eget apotek med örter, teer och rötter av olika slag?

IMG_3867_Snapseed

IMG_3693_Snapseed

Överväldigande maffiga kaktusar överallt, fantastiskt fint i kontrast till den dammiga rödbruna jorden.

IMG_3964_Snapseed

Underbar pool, kolla in så vackert Atals-bergen speglar sig i fönstren!!

IMG_1779_Snapseed

IMG_3875_Snapseed

IMG_3959_Snapseed

Kanske den absolut skönaste tiden är att åka nu tidigt på våren, nu när vi svenskar är som mest svältfödda på solens strålar. Precis lagom varmt och man kan faktiskt ligga i solen och bara suga in d-vitaminien, mmmmmm

IMG_3948_Snapseed

unnamed-5_Snapseed

Jag bodde i en 60 kvadratmeter stor junior suite med terass mot bergen och poolen, enormt badkar, walkin-closet, ekologiska sängkläder i egyptisk bomull och handplockade mattor och möbler i modern marockansk stil.

IMG_3794_Snapseed

Desktop2Det fanns även ett super coolt gym där man kunde boka privata boxings-sessions. Sterila gymlokaler är verkligen något som jag hatar men här hade dom lyckats få fram en skön känsla i gymmet, massa stora gröna växter, tavlor och gamla ruffiga väggar.

IMG_1763_Snapseed

I trädgården runt poolen fanns det många roliga aktiviteter för den lekfulla, som pingis, boule, beachvolley, ett litet hus där det arrangerades matlagningsklasser och sen fanns där massor av mysiga hammockar att slappa i.

IMG_3976_Snapseed

IMG_3967_Snapseed

Som Håkan säger “sprid ut bensinen över solnedgången” bara att här behövs ingen bensin…

Och just efter att vunnit ett parti pingis är det ju där man vill ligga, i en hammock och bara njuta av de rosa snöklädda bergen i solnedgången.

El Fellah I´ll be back!!

 serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *