Vad ska jag göra med mina nypon?


Jag var i Köpenhamn och plåtade ätbara växter för Raw Food House i går. Några av proppsen fick mellanlanda på min köksbänk. Visst är dom taggiga och lite bråkiga nyponenbuskarna men så vackra och dessutom är bären super nyttiga!
  
Slängde ut frågan om vad jag ska göra med årets nypon på Instagram och fick mängder av tips. Här kommer en del av dom:
Torka hela från och använd som dekoration, som till julkransar. Man kan tydligen göra nyponsherry av dom. Hittade detta receptet som jag tänker prova. Den klassiska nyponsoppan får man inte missa såklart, detta receptet hittade jag hos Evelinasekologiska. Marmelad vad det någon som föreslog, tänkte göra denna till helgen! Ett annat smart tips var att pilla bort alla frön och sen frysa in som dom är för att sen använda i smoothies och chiagröten till vintern när man behöver en extra vitamin-C chock. Ja, då har jag att pilla med lite till helgen helt enkelt!

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *