Vegan Apple tart under 20 minuter


Hurra det är Fredag och jag tänkte bjuda på världens snabbaste Apple tart. En sån där som bara tar 10 minuter att kasta ihop på sin höjd, perfekt till fredagsmyset.

Jag fick lite hjälp i köket så det gick kanske inte så där snabbt som det brukar när jag slänger i hop en tart själv men den blev tillagad med extra mycket kärlek kan jag säga!

Jag använde mig av färdig vegansk och glutenfri smördeg, bara att rulla upp klippa och vika in kanterna. Jag är inte så mycket för halvfabrikat men ibland får man faktiskt fuska.. Tog fram mandolinen och skar snygga tunna skivor av 3 äpple. Sen penslade vi äpplena och degen med smält kokosolja.

För att sen strö kokossocker, kanel, kardemumma och extra mycket muskotnöt över äpplena.


Sen är det bara att skjutsa vi in denna lilla godingen  i 175 graders värme. Efter ca 10-15 min är den klar att avnjutas med vispad sojagrädde eller varför inte en kall klick glass. Trevlig Fredag på er!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *