Vi grillar igen!


Finns det något mysigare än att grilla. Det är något speciellt med det där att stå under bar himmel och laga mat, allt blir roligare och maten smakar bättre. Vi inledde grillsäsongen redan i April, så fort det var ok väder på helgerna, då blev det grillat. Sen kom värmen och grillförbudet så vi har haft en ganska lång paus helt enkelt. Men nu njuter vi av augustivärmen och grillar ofta och gärna igen!

Jag har ju skaffat mig världens bästa och smartaste grill, från Jensen som man kan köra både kol och gas samtidigt, det bästa av två världar! Det fiffiga med denna grillen är att det tar minimalt med tid innan glöden är bra att grilla på, max 10 minuter. Under dessa 10 minuter passar jag på att fixa snacksen. Det blev pigments de padron fyllda med veganost, mmmmmm..


Dessa små godingar tillsammans med ett glas kall kombucha!

Till barnens förtjusning blev det inte enbart vegetarisk grillning, det åkte även på lite ekologiska kycklingklubbor som jag marinerat i min nya favoritsås, Kung Markattas BBQ sås. Allt man penslar såsen på blir gott! Jag marinerade även min äggplanta som jag skar i tjocka skivor.

Ännu en fiffig funktion är det lilla värmeskåpet under själva grillen. Eftersom allt tar olika lång tid att bli klart är det klockrent att lägga det färdiggrillade där under så håller maten värmen tills den ska serveras!

Jag för bakade sötpotatis 60 minuter i ugnen för att sen ge dom en sista kyss på grillen.

Jag toppade min varma sötpotatis med havre crème fraiche, oliver, rödlök, tomat och en massa koriander.

Sen fick barnen toppa sina egna potatisar med det dom gillade. Ett ganska bra tips så blir alla nöjda!

Det blir en copy and paste på denna middagen till helgen känner jag!

 
 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *