2017 års trend- Att inte vara trendig!

_MG_0314_Snapseed

Jag gillar inte ordet trend, har aldrig gillat det. Hetsen kring mode och inredning är varken bra för oss själva eller för miljön och jag tänker att vi alla hade mått bättre av att inte bara se kläder och inredning som trendiga objekt med bäst-före-datum.

 Men mycket av vår identitet ligger just i hur vi klär oss och hur vi väljer att  inreda våra hem, vi vill att vår personliga smak speglar även hemmet. Men hur kan vi då fortsätta med ha ett fint hem utan det ständiga dåliga samvetet, går det? Ja, visst går det säger jag! Året 2017 kan vara året då många kan börja tänka i nya banor om just hållbar inredning. Har skrivit om detta tidigare, kika här!

Läste just 2017 års trendrapport och det trendigaste du kan vara just nu är att inte var trendig, se där ja! Passar mig utmärkt, jag har alltid gått min egen väg när det kommer till inredning. Mina möbler och prylar har varit med mig de senaste 15 åren och är verkligen ett hop-plock från världens alla hörn. Det gäller att hitta saker som man känner att man kan leva med livet ut och sluta att spontan shoppa och tänka mer långsiktigt. Gillar jag något så kör jag på det, sen kan det ibland råka blir helt rätt som det helgråa rummet, väggar, lister och fönster i samma kulör som jag målade för 4 år sedan håller fortfarande och har inspirerat många.

_MG_0687_Snapseed

Jag överdriver inte när jag säger att jag fått ett par hundra mail om både min köpmannadisk och den grågröna väggkulören bakom! Men här kommer den igen för dig som har missat den, Nordsjös S 2005-G20Y och den mörkgråa färgen, på bilden ovanför, med lagom mycket brun i är S 5502-Y. Att förändra med färg är ofta ett enkelt medel istället för att slita ut och köpa nytt. Kolla hur jag gjorde om mitt matbord med lite ny färg! 

Vi borde alla tänka efter innan vi handlar en massa småsaker och försöka att satsa på färre och bättre saker. Oljemålningar, konst och hantverk kan jag inte få nog av. Mer kvalitet, natur-matrial, saker som blir vackrare med patina som skapas genom åren.

_MG_0683

Älskar att släpa hem unika möbler som får ta plats och skapa ett personligt utryck. Det är som roligast när det dom är både billiga, återanvända och funktionella. Som skåpet jag fyndade för ett par hundralappar, älskar färgen, att det fortfarande står namnskyltar på de arbetare som förvarat sina kläder där i och att skåpet nu sväljer vår familjs alla pyssel-saker och spel. Det finns så många sätt att handla och förnya på än att bara köpa nytt nyproducerat till en billig peng. Jag älskar att bli inspirerad av andras hem och det är det jag hoppas på att kunna dela med mig här till dig genom min blogg. Att kunna inspirera och ge smak på nya intryck och stilar till dig som inte har orken/tiden eller intresset att göra reserchen som krävs vi inköp och renovering. Jag tror det är tidsbristen som vi alla kämpar med när vi står inför valet att väja en produkt framför en annan.

_MG_0343_Snapseed

Mitt bästa råd för att skapa ett personligt och ett mer hållbart hem är att tänka stil framför trend.

Det viktigaste när jag ska ändra eller köpa något nytt till mig själv är att tona in och ställa frågan: Vem är jag och vad trivs jag i? Som Ralph Lauren sa:

“Style is very personal it has nothing to do with trends. Trends is over quickly, style is forever”

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *