vårtecken och chokladmousse på Aquafaba

Man ser dom överallt just nu, alla små underbara vårtecken som skvallrar att det inte är långt kvar nu. En gäng snödroppar här och en färgglad krokus där. Mitt körsbärsträd har lurats av den milda vinter och står halvt i blom redan nu. Men kolla in denna vackra snödroppe, det är en Galanthus Flore Pleno, en dubbelblommande snödroppe. Den är bara för vacker för att vara sann. Nu förstår jag varför man vill ställa snödroppsbuketten över en liten spegel..

Idag plockade jag in sömniga magnoliakvistar från trädgården. Jag kommer få gäster i helgen så jag gör allt i min makt för att dom ska slå ut tills dess..

Jag sätter kvistarna i ljummet vatten för att sakta väcka dom till liv och masserar varsamt knopparna varje dag. Om ett par dagar hjälper jag dom lite på traven med att klä av sina tjocka varma vinterpyjamasar. Hahha, lite som man lirkar med barnen om tidiga kalla mornarna..

Igår satt jag hemma hos syrran och jobbade och hade denna lurviga krabaten som fotvärmare hela dagen. Budda, en mysigare hund får man verkligen leta länge efter. Lyxen med att jobba hemifrån syrran är att man alltid blir bjuden på sjukt god mat. Till lunch fick jag en grönsakssoppa och till det serverade hon en hemgjord havtorns kombucha.

Har ni missat mitt inlägg om hur enkelt man brygger sin egen kombucha kolla här! En sopplunch kräver en krämig dessert, det är sedan gammalt.

Linda bjöd mig på en krämig aquafaba chokladmousse. Fantastiskt gott och du behöver praktiskt taget bara två ingredienser. Kikärtspadet som blev över från kikärterna till soppan och en bit riktigt god mörk choklad. Lite äkta vanilj tog hon visst i också.

Vispa upp kikärtspadet tills det blir vitt och fluffigt, häll sedan ner smält mörkt choklad i smeten. Häll upp i glas och in i kylen eller frysen. Vi åt dom med torkade björnbär från trädgården och lite kokosflan. Hur gott som helst!

En kopp kryddad chagalatte med nejlika och muskotnöt till desserten och jag var i himmelriket. Tänk att man får ha det så här mysigt på jobbet!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *