Äppelpaj bakad på gårdagens gröt

Vi äter oftast havregrynsgröt till frukost. Det är inte bara gott, det är enkelt och snabbt att svepa i hop plus att det är Sveriges egen superfood!

Väldigt ofta blir det gröt över och visst går det bra att värma upp dagen efter men här om dagen laborerade jag ihop en äppelpaj av den överblivna gröten som blev hur god som helst!

Även syrran kom förbi och smakade på härligheten!

Jag finrev två äpple och tog ca tre deciliter med den överblivna gröten. Slängde mer lite hackade nötter och russin. Kryddade med kanel och kardemumma. Jag adderade ett par teskedar kokosolja och ringlade sen över lite honung och mer nötter på toppen för att få en knäckig yta. Överst la jag tunna skivor av äpple och pudrade hela pajen med kanel. Sen skjutsade jag in hela härligheten i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Till detta serverade jag en grädde gjord på aquafaba, alltså kikärtspad som jag vispat till ett hårt skum.

0,75 dl aquafaba/kikärtsspad, kylskåpskallt
1,25 dl florsocker eller agavesirap
1 tsk pressad citron

Vispa ihop alla ingredienser tills det blir ett tjockt skum, det blir så fluffigt och gott kan jag lova! Servera en rejäl kick över den varma pajen, mums!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *