Att njuta hela vägen

Min fina syster kom till mig i förgår med bilen full av härliga grönsaker från Annedals gård. Det var lokalt odlad pumpa, vitlök och en massa olika kålsorter. I två dagar har vi kockat, ätit, diskuterat, tagit långa promenader i regnet och kollat serier. En härlig blandning av jobb och vila.

Det bästa med att jobba med syrran är att vi har så förbaskat kul tillsammans. Vi blandar allvar med humor och när det bara är vi två finns det inga filter och ingen prestige att uppfylla. När jag jobbar ensam är jag så ofta fokuserad på själva slutprodukten, jag sliter och kör på för att sen njuta av tillfredsställelsen av den färdiga produkten. Men när jag jobbar med Linda är det annorlunda, hon påminner mig om att vägen till målet är precis lika viktigt som slutdestinationen, det gäller ju att njuta hela vägen och ha kul under jobbets gång!

Jag provade Black garlic för första gången och blev helt besatt, det var det godaste jag smakat på länge. Googlade genast för att se om man kan göra det själv men det tar tydligen flera veckor i ugnen! Tror inte min elräkning hade gillat det… Blev bjuden på en kaffedrink som jag fick hjärtklappning av och utöver alla fina recept som vi lagade så experimenterade vi ihop en härlig saltskrubb som syrran testade medan jag passade på och föreviga momentet! Vi brännde även av två episoder av Äkta Billgrens på SVT play. Elsa är så härlig och älskar även hennes föräldrar, så coola. Nu kommer snart min bästbo med barn, ikväll blir det pizza, fredagsmys och The Crown. Ha en riktigt fin kväll.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *