Hamburg weekend

Jag älskar att resa och se nya platser det finns inget som ger mig så mycket energi och fyller på mig med så ny inspiration som att lämna sin comfort zone och ge sig in i en annan värld med ett annat språk, nya människor och anorlunda seder.

Förr reste jag och tog flyget mycket oftare men nu med dagens klimatkris tar det verkligen emot att boarda plan stup i kvarten så jag försöker verkligen minimera och hålla mig så mycket jag bara kan på marken. I stället för att flyga iväg över helgen tog jag och min pojkvän istället tåget till Köpenhamn och sen vidare till Hamburg! Så himla smidigt med bara ett byte i Köpenhamn, sen gick tåget vidare raka spåret till Hamburgs centralstation. Det är busenkelt att boka sin tågbiljett ut till europa på Omnio och tänk vad fantastiskt att det nästan går snabbare att åka till Hamburg från Malmö än till Stockholm!

Vaknade upp på Lördagsmorgon till en fantastisk soluppgång över Hafen City från 5e våningen på Hotel 25 hours.

Hotellet hade många härliga sällskapsytor som en stor lounge med knarrade läderfåtöljer med en massa fina fotoböcker och magasin. Det fanns även ett super coolt vinylrum där man kunde spela skivor och relaxa på den fina dagbädden. Jag blev lite extra förtjust i denna idén..

En lyxig dagbädd gjord av ett par lastpallar och ett gäng mattor, så enkelt och härligt!

Att hotellet låg längst kajen nere i Hamburgs lasthamn genomsyrade hela inredningen.

Gillade att hotellet hade cyklar att låna ut. Vi tog oss runt stan väldigt smidigt, trampade oss fram längst vattnet och kikade in Elbphilharmonie, som har blivit Hamburgs nya symbol. Konserthuset var budgeterat till cirka 100 miljoner, men notan landade istället på dryga 800 miljoner euro. Älskar att det är ett gammalt hamnmagasin som har blivit påbyggt och blivit förvandlat till världens just nu mest uppmärksammade konserthus! Vi cyklade igenom det ganska trashiga partykvarteret St. Pauli och över till hipsterkvarteret Sternschanze district.

Helgens godaste matchalatte intogs på Hermeticcoffeeroasters.

Vårt mål med resan var att gå på magnumfotografen Paolo Pellegrins utställning un´antologia på Deichtorhallen.

Pellegrin har ett sätt att komma under huden på sina motiv och sättet som han visar upp de mest intima och ofta fruktansvärda stunder från krig och utsatthet i sina fotografier lämnade gåshud, klump i halsen och samtidigt en stor beundran för hans fantastiska konstnärliga uttryck. Efter utställningen åt vi en sen lunch på mysiga Marend som serverar typiska tyska dumplings.

Söndagen började men en skön stund i bastun uppe på taket av hotellet. Och kolla in vilken bastun sen, hur cool är inte den?

Spana in utsikten!

Efter en god lång früstuck var jag bara tvungen att skriva en flaskpost på det fina lilla “flaskpostkontoret” som hotellet hade på andra våningen.

Ett litet kärleksbrev skrivet på en gammal skrivmaskin, så härligt analogt!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *