Mitt andra hem

Sen jag skilde mig 2015 har jag bott ensam tillsammans med mina barn i mitt stora hus i Skåne. Att bo ensam kan ibland kännas läskigt då det inte finns någon annan vuxen att luta sig mot både ekonomiskt och emotionellt. Samtidigt har det gett mig en enorm styrka och frihet. Jag behöver aldrig kompromissa, eller diskutera hur, vem, när och om hushållssysslor ska prioriteras som städningen eller vem som ska gå ut med soporna. Jag fixar allt själv och njuter av känslan att slippa kompromissa och bli besviken på ouppfyllda förväntningar. Men så hittade jag min nya kärlek och länge har vi trott att vi så småningom ska slå i hop våra påsar och flytta ihop och blir en enda stor bonusfamilj. För visst är det så vi förväntas göra? En stor bullig familj med inte mindre än 5 barn, vissa bor varannan vecka och vissa bor på heltid. Min och dina, udda vecka och jämn vecka. Hur får man ihop det där utan att behöva kompromissa bort sig själv undrar jag? Efter många diskussioner fram och tillbaka har vi nu som par landat i att vi bara vill dela det absolut bästa med varandra så vi skippar hela sambo grejen och ska nu bli Bästbo istället!

Jag kommer bo kvar i mitt hus med mina barn och min bästbo Gustaf har nu köpt ett super spännande objekt på cykelavstånd från mig. Det är en gammal butikslokal på tre etager som ska byggas om till ett modernt och unikt familjehus. Vi kommer som bästbo fortsätta ses ofta, dela allt det fina vi har tillsammans men skippa allt det jobbiga. I Februari sätter renoveringen igång och jag är så peppad. Det ska bli så kul att varsamt få hjälpa till och transformera detta till mitt andra drömboende!

Renoveringen kommer att ske i tre olika etapper då vi kommer börja att öppna upp planlösningen av butiken där det ska byggas kök, hall och gästtoa. Gillar kombinationen betong, ek och råa väggar. Köket på bilden kommer från Nordiska kök. Ledorden för köket blir: Rustik minimalism. Har även sneglat på Kvänum och deras kök Liljekrantz, vilket drömkök! Jag funderar även på att special bygga ett kök endast med återvunnet material, så lusläser nu alla annonser på blocket både i Sverige och Danmark!

På andra våningen blir det ett stort öppet vardagsrum med kamin och ett luftigt master bedroom och på tredje våningen två barnsovrum och ett badrum. Det existerande badrummet är insatt någon gång på 70talet och det vore så fint om det gick att behålla de super coola gröna handfatet och badkaret som finns i huset redan.

Så här ser fronten av huset ut nu men vi vill bygga om hela glaspartiet så att det blir insynsskyddat från trotoaren men samtidigt ska vi behålla butikskänslan. Älskar att det påminner lite om ett amerikanskt brownstone house, den känslan vill jag förstärka.

Bak huset finns en liten innegård med en liten trädgård och ett gästhus som ska renoveras och så småningom hyras ut. Jag inspireras av bilden nedan. Älskar de stora glaspartierna som öppnar upp till den stenlagda bakgården med en massa krukor och klätterväxter. Här kommer vi att sitta under sommarkvällar och grilla under ett stort maffigt blåregn!

Detta är alltså början av ett nytt spännande drömprojekt som jag hoppas ni kommer vilja följa med mig på. Bestbo for the win!

En kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *