Bästa vegetariska burgaren

En av de mysigaste sakerna jag vet under sommaren är att grilla. Så fort det är uppehåll och något så när varmt i luften slänger jag på kol på grillen för det finns ju inget godare och enklare än att grilla! Hade några vänner över från Köpenhamn och jag bjöd på vegetariska burgare.

Jag hoppar över köttet och byter ut biffen till portobello svamp.

Portobello, halloumi, avokado, rödlök och världens godaste vegan mayo som jag lärt mig av mästerkocken Tareq.

Jag som inte brukar dricka drinkar har hittat en sommar favorit, Moscow Mule.

4 cl vodka
15 cl ginger beer
några klyftor lime
en kvist mynta och massvis med is.

Bara för att man inte käkar kött betyder inte det att man inte kan grilla. Jag tycker oftast att det är de grillade grönsakerna som blir allra godast. Bra att tänka på att pensla grönsaker med lite olja innan man börjar grilla dom. Sen är det så enkelt när man håller sig till grönt för man behöver aldrig vara rädd för att grönsakerna är råa i mitten och jag gillar när det är lite tuggmotstånd kvar i grönsakerna. Visst det gäller att hålla ett öga även på grönsakerna, grillränderna ska ju helst vara brynta, inte svarta och sotiga (som min halloumi till vänster).

Jag han med både en och två Moscow Mules medan jag väntade…


Med rostad sötpotatis, majskolv och spenatsallad blev det en riktigt festburgare och höjden krävde både kniv och gaffel!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *