Det är inte fult..

Det skånska landskapet står i gyllene lågor just nu och jag älskar det! När jag kör längst de guldsprakande rapsfälten vevar jag alltid ner alla fönsterrutor på bilen för att få insupa den underbara söta doften som rapsen sprider.

Och det är ju inte bara rapsen som frodas just nu, det är även gult och fint på gräsmattorna inne i våra trädgårdar. Många sliter nu sina hår och försöker att bli kvitt maskrosorna som nu står i full prakt. Men både jag och bina gillar dom och istället för att försöka utrota maskrosorna så plockar jag nu så mycket maskrosor jag bara orkar och låter blommorna torka på ett stort i några dagar. Därefter är det bara att koka upp vatten och tillsätta de torkade maskrosorna till vattnet ca en tesked maskrosor är lagom till en kopp och sen låter jag dem dra i ungefär 10 minuter. Därefter är maskrosteet redo att avnjutas. Visste du att även te på bladen är bra för dig om du har matsmältningsbesvär och är även bra att tvätta irriterad hud med, till exempel akne. Jag ger mina tonårskillar bommullspads som jag doppat i maskroste och det funkar väldigt fint! Jag tar 1 näve färska blad och häller över ca 3 dl kokande vatten. Sen låter jag det dra i ca 5-10 minuter med ett lock över, för att sen sila och njuta av teet.

Sitter och bläddrar i Hilma af Klints vackra bok, älskar de våriga färgerna och är väldigt sugen att gå och se utställningen. Tills museet öppnar igen i Juni får jag nöja mig med att bläddra i boken…

Mina tulpaner står fortfarande ståtliga i trädgården och mallar sig. Snart kommer dom få ge plats åt mina förodlade dahlior som snart ska planteras ut. Hoppas på att frostnätterna är förbi nu, men väntar för säkerhets skull tills nästa vecka för att vara på den säkra sidan…

Det gäller nu att njuta för fullt av allt guld runt om kring oss. Gult, gult, gul är allt annat än fult…

10 kommentarer

 1. Lillemor reply

  Hej Malin! Örter och letar efter ditt örtte som du gjorde i trädgårdstider – det med daggkåpa. Men jag hittar det inte? Vad hade du för växter i detta teet?
  Tack påförhand❤️ & Tack för ett underbart program – älskar dina vänner idéer!
  Lillemor

 2. Doris reply

  Hej Malin,
  Både jag och min dotter är stora fan av Trädgårdstider. Snubblade in på din blogg och fastande, vilken underbar blogg, bra tips och fantastiska bilder, ser verkligen fram emot att läsa den ??

 3. Anita Mjelland reply

  Hei!
  Jeg har plener fulle av maskroser, eller løvetann som vi kaller dem i Norge. Det hadde vært fint å bruke dem til noe, utover å glede seg over de fine, gule blomstene og det faktum av brunsnilene elsker å spise dem mer enn blomstene og grønnsakene i hagen.

  Men, jeg forstår ikke oppskriften til teen. I bloggposten står det to ulike. Hvilken stemmer? Eller henviser de til ulike deler av planten?
  1. ca en tesked maskrosor är lagom till en kopp och sen låter jag dem dra i ungefär 10 minuter. Därefter är maskrosteet redo att avnjutas.
  2. Jag tar 1 näve färska blad och häller över ca 3 dl kokande vatten. Sen låter jag det dra i ca 5-10 minuter med ett lock över, för att sen sila och njuta av teet.

  Til 2. Er det maskrosblader (de grønne) du her mener, eller er det kronbladene fra blomstene?

  Takk for vakker blogg og mye god inspirasjon.
  Hilsen fra Anita i Kragerø, Norge

  • info@themalinpersson.com reply

   Hej Anita!

   Det var lite otydligt där i texten. Tack för att du uppmärksammade mig för det!
   Det går alltså både att göra te på blomman och på bladen av maskrosorna;)

   Kram Malin

 4. willy scott reply

  Hej Malin.
  Min fru fyller snart 70. Hon beundrade en blå skjorta som du hade på dig i Trädgårstider. Ser ut att vara Linne. Inte jeansskjortan. Jag misstänkte att det kunde vara NygårdsAnna men hittar inte den där. var har du köpt den är min enkla fråga??
  Hälsningar Willy Scott

  • info@themalinpersson.com reply

   Hej Willy!

   Jackan som jag tror det är din fru gillar kommer från franska Vétra.
   Hoppas du hittar den och att hon blir nöjd;)

   Kram Malin

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *