En hotelldröm


Här vaknade jag upp i lördags morse. I en skön säng på, ett av mina absoluta favorithotell, Nimb i Köpenhamn. Dova toner, bekväma rum med fantastisk atmosfär. Väldigt chick inredning med lite franska vibbar. Svart, vitt, grått, krom, glas, målad boiserie och en massa färska blommor och grönt överallt. Gillar hur dom mixat den ganska strikta stilen med antikviteter och danska designklassiker.

En sådan här magisk fjäder hade man ju inte tackat nej till hemma precis…

Hotellet hade tidigare bara 17 rum men har nu utökat till 38 rum och sviter. Det fina med de nya rummen är att de har en stor terass ut över Tivoligardens!

Är det något jag älskar med att bo på hotell så är det frukosten. Det är inte den stora buffén jag är ute efter, det är den men alla rätt! Vad sägs om ett glas champagne och världens godaste avokado-rågmacka, ja tack!

Att avnjuta en lugn frukost till tonerna av cellons varma klingade ton är en nästintill en religös upplevelse.
  
Det var riktigt ruggigt väder i helgen och efter vår runda på Köpenhamns botaniska trädgård var det skönt att kura upp sig framför den enorma brasan i balrummet med en varm kopp te.

Blomsterarrangemang, kristallkronor, levande ljus och musiken från ett piano, välkommen till Köpenhamns härligaste bar!

Vad är väl ett 5 stjärnigt hotell utan en rooftop pool? Ett dopp i solnedgången efter en lugn stund i hotellest hamam. Mjuka och fina efter ett par timmars bad bar det sen av till Fiskebaren för middag och drinkar. Vill också tipsa om restaurangen Amass där vi också åt middag en kväll. En finkrog där man odlar sina egna grönsaker och örter. Här är all mat och dryck dessutom ekologiskt. Denna stjärnkrogen arbetar aktivt med att kompostera och hålla svinnet nere samtidigt som maten håller Michelin-nivå. Krogen är prisvärd och helt i min smak!

Vilken underbar helg jag har haft, älskar att ha Köpenhamn så nära, endast 15 minuters tågresa bort! Ni har väl inte missat att Lonely Planet utsett Köpenhamn som bästa resedestination 2019, jag kan mycket väl förstå varför!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *