Gör din egen ansiktsskrubb!

_MG_9958_Snapseed

Vad passar väl lägligare än en riktigt härlig uppvispad grape och pepparmint socker-skrubb så här en ruskig fredag i Januari? Jag är definitivt redo att säga adjö till min torra och glåmiga vinterhy och boosta mig rejält inför våren med härliga återfuktande oljor.

_MG_9805_Snapseed _MG_9820_Snapseed

Jag använder mig både av köpta och hemmagjorda sockerskrubbar och jag kan berätta att de hemmagjorda funkar alltid bäst och kostar mycket mindre än de du hittar färdiga i butik. Sen gillar jag ju att ha koll på vad som finns i mina hudvårds-produkter, det känns härligt att bara använda ätliga ingredienser som finns hemma i skafferiet!

_MG_9834_Snapseed

Efter ett stort glas grapefrukt-juice i magen är det dags för ansiktet att få sig en vitamin-C chock!

_MG_9871

 Jag är ett stort fan av kokosolja som jag använder till det mesta men idag ville jag lyxa till skrubben ytterligare så jag blandade även i mandelolja. Mandeloljan innehåller flera viktiga omättade fettsyror, vitaminer och mineraler som stärker hudcellerna, återfuktar huden och gör huden super mjuk. Jag la till en skvätt med rödbetsjuice mest för den härliga färgens skull!

_MG_9852_Snapseed

Det är kul att skräddarsy produkterna efter behov och jag har ett mini föråd med olika eteriska-oljor som jag använder lite efter humör. Idag blev det upplyftande pepparmint och citrus bergamott som gifter sig bra med grapefrukten, en riktig “wake me up scrub” helt enkelt!

INGREDIENSER

2 dl kokos olja – 2 dl socker – rivet skal av en grapefrukt – 3 msk grapefrukt-juice –  10 droppar pepparmint olja – 25 droppar citrus bergamot – 1 tsk rödbetsjuice

_MG_9879_Snapseed

Vispa i hop alla ingredienser till en fluffig mouse och förvara skrubben i kylen i en lufttät glasburk.

_MG_9945_Snapseed

 Mmmmmm, bästa fredags-behandlingen, mot våren och en fastare, mjukare hy med lyster men glöm inte att skrubba försiktigt!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Posted in DIY

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *