Gör din egna supergödning

I helgen var det dags att ta på mig arbetshandskarna och tag i min egen trädgård. En massa ogräs att fightas med, plantering och grävande. Älskar när det finns tid för att bara förlora sig i arbetet och sen kunna njuta av resultatet. Jag försöker att lägga min trädgård på en nivå som jag mäktar med, det ska vara en njutning och känner jag att jag blir stressad av att jag inte hinner hålla iordning så har jag inte lyckats att lägga ribban på lagom höjd! Älskar min lilla vilda del som sköter sig själv.

Allt rensande resulterade i en hel del nässlor. Så nu ligger det nässelvatten och drar som kommer att bli supergödning! Det är så enkelt att bara slänga i ett fång nässlor i en tunna och sen låta det dra där i vatten med lock på (för det kommer att lukta väldigt illa när nässlorna bryts ner) i circa en vecka. Du behöver röra om i tunnan ett par gånger under tiden det drar, sen silar du bort nässlorna och du har nu en superduper bra gödning till alla dina växter. När du sen vattnar med denna kväve och mineralrika bomb spär du det med vatten, en del nässelvatten 9 delar vatten.

Det kommer att lukta några dagar efter att du har gett gödning så ett tips är att undvika att vattna om ni ska ha grillhäng i trädgården..

Helgens trädgårdsfej resulterade även i att det nu finns en massa små buketter runt om i huset. Lyxen att plocka blommor från sin egen trädgård!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *