Lyxiga chokladdoppade veganbollar


Jag bara måste dela med mig mina goda choklad-doppade vegankulor som jag förberedde till nyårsafton med som tyvärr glömdes bort i kylen. Lätt hänt när man har huset fullt av kids som bara ville smälla smällare, äta smågodis och köra dansstopp hela tiden. Eller var det effekten av ett par glas champagne som fick hjärnan att bubbla till lite extra! Jag fortsätter och ramar in det nya året med lyxigt hembakat godis, kolla in receptet, en riktigt god kvällsfika!

Chokladdoppade pepparkakskulor

1 dl cashewnötter – 1 dl mandel – 8 dadlar – 1 msk kokosolja – 2 msk pepparkakskrydda – 1 tsk ingefära – 50 mörk choklad. Kärna ur dadlarna, kör alla ingredienser i mixer, rulla små bollar och ställ in i kylen i ca 30 minuter. Smält chokladen i vattenbad, doppa kulorna i chokladen, förvara i kyl. För att lyxa till bollarna och addera lite nyårs-vibbar strödde jag över lite guldflakes.

Jag vill också passa på att önska alla er som tittar in här hos mig ett riktigt gott nytt år. Ett intensivt och spännande 2018 ligger framför mig med en massa uppdrag och utmaningar så låt oss nu kickstarta 2018, Peace Love and Respect!


 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *