Min minsta fyller 9 år

Luciaveckan är det alltid lite extra mycket att stå i då jag har min lilla som fyller år den 17e och enligt tradition ska huset vara i julskrud med klädd gran dagen då vi firar henne.

Så igår firade vi vår 9åring! Innan kalaset hade Cleo sin gymnastikuppvisning så hela familjen var där och tittade på henne. Jag hade förberett ett gäng pizzor som låg och väntade på oss i kylen och så blev det en lyxig Nutella Semifreddo som tårta, även den låg och väntade på oss i frysen. Perfekt tårta som går att förbereda ett par dagar i förväg!

  • 2 marängbottnar
  • 2 ägg
  • 2 msk palmsocker
  • 3 dl soyavispgrädde
  • 2 dl ekonutella eller annan hasselnötskräm

Lägg marängbotten i en form med avtagbar kant.

Separera äggulorna från vitorna. Vispa upp äggulorna i en skål med sockret till ett fluffigt skum. Vispa sen äggvitorna hårt i en annan skål. Vispa soyagrädden så fluffigt det bara går. Värm upp nötkrämen i ett vattenbad och rör sen ner den i grädden och rör om försiktigt så att den blir marmorerad. Blanda försiktigt ner äggulor, äggvitor och varva med det i formen med det andra maränglocket. Avsluta med ett lager av soyavispen och ringla lite av Nutellan överst. Ställ i frysen ca 5 timmar. Låt tina några ca 20 minuter före servering.

Känns galet att även min minstas tårta är full av ljus. P.S. Detta var den första tårtan som tog slut i ett nafs, tur att jag hade laddat med en extra tårta i frysen…

Cleo var så tacksam för sina presenter och hon och kusin Tindra satt flera timmar och målade i den fina målarboken med nya lyxiga pennor som hon fick.

Känner mig så tacksam för denna fina dagen som vi fick tillsammans och för min härliga familj som är precis lika galna som jag…

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *