Veckorna före jul

I samarbete med Simple Feast

Jag älskar veckorna innan jul. Stämningen som byggs upp dag för dag, allt det vackra julpyntet som plockas fram från källaren som hängs upp smyckar vårt hem. All förväntan, rimskrivandet och hemlighetsmakeriet kring klappar och julafton! Det slås in vackra paket, binds kransar och pysslas hej vilt. Sen vet ju alla som har barn hur mycket julavslutningar, glöggfester och uppträdande det är dessa veckor innan jul… Ikväll ska både min lilla och min store spela piano på skolans julkonsert så pianot har gått varmt för extra träning här hemma om kvällarna. Eftersom det är så mycket på gång just nu är jag extra glad för att jag kör våra middagar från Simple Feast denna veckan. Vällagad, ekologisk, vegansk och klimatsmart mat som är färdig på 10 minuter. Älskar att jag slipper både handla och planera. Maten hjälps vi åt att laga då den är så otroligt enkel att svepa ihop, så får vi mer tid över till att gå loss med julpysslet och spela piano i stället!

Igår åt vi en fantastisk potatiscurry med kikärtor, röda linser, spenat och lök. Grytan var smaksatt med kryddor och örter som flörtade lite med Indien och Sydostasien. Tandoori masala, kanelblad och kokosmjölk rundade av curryn fint tillsammans med ingefära och gurkmeja. Curryn serverades med en ugnsbakad och en picklade blomkål och en varm quinoa.

All mat kommer packeterat i smarta förpackningar som är gjorda på växtfiber av potatis, majs och socker i exakta mängder så slipper man de där halva överblivna kålhuvudet som man inte vet vad man ska göra med. Gillar att det leder till mindre matsvinn.

Portionerna är väl tilltagna så det finns alltid ett par härliga luncher över till mig när jag jobbar hem ifrån. Idag blev det en lite festlig lunch med sprödstekta gyozor fyllda med grönsaker som dippades i en sechuanpeppar, lime och chillisås. De knapriga goyzorna fick sällskap av en varm nudelsallad med stekt kinakål, rödkål och morot. Tillsammans med chili, koriander, sesamfrön och vårlök fick nudelsalladen det rätta asiatiska uttrycket!

Simple Feast vill inspirera till en framtid där grönsakernas kraft och smak står i centrum för våra måltider. Genom goda smakupplevelser vill dom förändra människors matvanor mot en mer hållbar riktning. Om du vill prova Simple Feast så passa på och använd min kod, Malin10, som ger dig 10% vid din första beställning. Jag älskar detta konceptet med gröna måltider som gör livet enklare och bättre för både mig, mina barn och vår planet!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *