Min nyårsdukning

Jag har tagit en välbehövlig paus från både sociala medier och blogg under julhelgen. Skönt att bara vara i nuet och inte tänka på att dokumentera och skapa content. Det var den bästa julklappen jag kunde ge mig själv! Det har varit en väldigt lugn och avslappnad jul, en massa sovmornar, lång luncher, bra filmer och mycket mys. Så redo att avsluta 2019 och fira in det nya decenniet nu!

Den sista middagen 2019 vill jag gärna ska vara lite speciell så jag har tagit fram mitt finaste porslin som jag för övrigt fick i 30 års present.

Jag har lagt på en linneduk i den mörkaste gråblå och alla mina gäster har fått sina namn broderade på sina servetter.

Dessa servetter används flitigt året om.

Jag använder mina ärvda silverbestick även till vardags kan tycka lite svärta bara ger pondus då dom ser välanvända ut men för att sätta guldkant på årets sista middag har jag putsat dom. Och visst blir det skillnad… Har bästa tipset på hur du enkelt rengör dom utan en minsta svettdroppe och dessutom utan farliga kemikalier.

Koka upp vatten och häll det i en stor ugnsform.

Lägg ut ett lager folie i botten och häll ut ett lager med bakpulver på foliet. Lägg ut besticken ovanpå bakpulver en och en så att de inte ligger på varandra. Häll därefter ett lager bakpulver ovanpå besticken.

Sen slå du på kokande vatten så att det täcker besticken. Nu ska bakpulver börja fräsa och ha sig. Gör det inte det ja, häll då ner mer bakpulver i vattnet.

Låt besticken ligga kvar i vattnet till det svalnat. Gnuggasen försiktigt med en trasa för att torka bort om något mörkt sitter kvar. Skölj av besticken och njut av skimrande silverbestick!

Älskar kombinationen mörkblå med matt silver och små blyga guldinslag. På menyn står idag en jordärtskocksoppa med vit tryffel. Sen blir det en smörpaj med chevre och frästa skogssvampar. Till fördrinken blir det en ugnsbakade brie med hasselnötter och fikon.

Jag har dekorerat bordet med några skira kvistar som stod kvar i buketten som jag köpte inför julhelgen. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.. Men nu höll jag på att glömma det viktigaste av allt nämligen nyårsdesserten! Det blir en pepparkaks parfait till till kidsen och till oss vuxna blir det en vitchoklad parfait med portvinsspetsad clementinsås.

Ingen nårsdukning utan ett par vackra kandelabrar med vita lång ljus, det finns väl inget som sätter en pampigare stämning? Nu ska jag hoppa in i bastun och sen ska jag njuta av ett långt julabad. Önskar er en fin kväll och ett gott nytt år!!! Follow my blog with Bloglovin

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *