Mitt bästa Januaritips


Jag startade förra veckan med en rejäl utrensning av mitt hem. Att sortera och gå igenom alla hemmets vrån är mitt absolut bästa Januaritips! Att bli av med gammalt som inte används och att ta sig tid att laga och fixa trasiga saker känns så bra. När saker som man inte gillar och använder längre åker ut ser man istället sina go bitar. Så bästa regeln är att alltid att plocka bort innan man lägger till för att skapa balans i inredningen. Jag körde ett billass till tippen och ett billass till Myrorna, lite ska även säljas. Har sorterat garderober, lakan och tvättstugan och ni vet de där hemska “allt i allo lådorna”. Just tvättstugan var stället där allt som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med lämnas. Halv använda tapetrullar, leksaker, urvuxna barnkläder, trasig elektronik och en massa annat smått och gott. I samma veva kom min ex-man och hämtade upp en del av hans gamla möbler och inte mindre än 15 kartongen böcker!


Helt plötsligt fick jag en luftig och framför allt en ren bokhylla! Alla bok och tidningstravar som jag förvarat på de konstigaste ställena på grund av platsbrist fick nu flytta in i min platsbyggda bokhylla.

När jag ändå var i fixar tagen möblerade jag om mina gröna soffor som jag köpte förra året från Layered. Att ha de två sofforna mitt emot varandra skapade en helt ny energi i rummet och plötsligt är det här alla i familjen vill hänga!

Ingen är gladare än jag då Tiago beslutat sig för att sluta spela Fortnite (som har varit lite som en drog för honom) och i stället upptäckt musiken. Sitter han inte och spela på syrrans piano så klinkar han på min gitarr. Ingen är lyckligare än jag!!

Efter en ganska slitsam vecka så tar vi nu Söndag och njuter av det rena och luftiga!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *